E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'da son 14 yılın satın alma rekoru---

Avrupa'da son 14 yılın satın alma rekoru

Avrupa'da son 14 yılın satın alma rekoru
16 Aralık 2020 - 10:16 borsagundem.com

Avrupa merkezli şirketler 2020 yılında toplamda 1.2 trilyon dolarlık satın alma anlaşmalarına imza attı. Rakamlar 2006'dan bu yana en yüksek birleşme ve satın alma işlemi hacmine ulaştı

Son birkaç haftada gerçekleşen satın alma ve birleşme haberleri bankaların pandeminin neden olduğu hasarın bir kısmının telafi etmesine neden oldu.

AstraZeneca, Alexion Pharmaceuticals'i 39 milyar dolarlık nakit ve hisse senedi alınacağını teyit etti. Söz konusu anlaşma ile birlikte Avrupa'da dördüncü çeyrekte anlaşma hacimleri 2006 yılından beri en yüksek seviyeye ulaştı.

İngiltere ilaç merkezli şirketi Astra Zeneca'nın Alexion'u 39 milyar dolara satın almasının damga vurduğu Avrupa satın alma ve birleşme piyasasında bu yıl 1,2 trilyon dolarlık anlaşmaya imza atıldı. Bu rakam, geçen senenin aynı dönemine yüzde 6 daha yüksek.

Son dönemdeki satın almalara mobil telefon operatörü Cellnex Telekom'un geçen ay CK Hutchison Holdings'i yaklaşık 10 milyar euro (12.1 milyar dolara) satın alması da ekleniyor.

Geçen ay Kanadalı Intact Financial ve Danimarkalı sigorta şirketi Tryg İngiliz sigorta şirketi İngiliz RSA Insurance Group'u 7.2 milyar sterlin (9,6 milyar dolara) satın alarak bu yılki en büyük satın alma imza attı.

Avrupa Merkez Bankası'ndan bankalara tavsiye

 

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)