E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da kömür fiyatlarında düşük talep baskısı---

Avrupa'da kömür fiyatlarında düşük talep baskısı

Avrupa'da kömür fiyatlarında düşük talep baskısı
02 Ekim 2023 - 14:45 borsagundem.com

Avrupa'da kömür fiyatları düşük taleple baskılanıyor. Almanya merkezli bir analist, “Doğalgazın desteği olmasaydı fiyatların çok daha düşük seyredeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı

Piyasa katılımcıları, Avrupa kömür fiyatlarının, doğalgaz piyasasının zayıflaması ve bölgesel talebin yavaşlaması nedeniyle bu hafta baskı altında kalmayı sürdüreceğini belirtiyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Kasım vadeli kömür kontratı Ice Futures’ta bugün en son bir önceki kapanışına göre 0,80 USD azalışla 127,15 USD/ton düzeyinden satış yaptı.

API 2 Q1’24 vadeli kömür kontratı ise 1,92 USD azalışla 127,00 USD/ton seviyesinden işlem gerçekleştirdi.

Almanya merkezli bir analist, “Kömür sadece doğalgaz nedeniyle hareket ediyor. Doğalgazın desteği olmasaydı fiyatların çok daha düşük seyredeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullanıyor.

Önceki hafta Perşembe günü API 2 aylık vadeli kontrat 129,25 USD/ton seviyesine yaklaşarak son 1 ayın en yüksek düzeyinde kaydedildi. Ancak kontrat o zamandan bu yana aşağı yönlü hareket ediyor.

Hollanda TTF hub’ı Kasım vadeli kontrat Ice Endex'te en son 1,85 EUR düşüşle 40,01 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

Türkiye'nin Rusya'dan kömür ithalatı arttı

 

IEA: Küresel kömür tüketimi zirvede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)