E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAvrupada bir çok borsa kapalı, BİST'de hava olumlu---

Avrupada bir çok borsa kapalı, BİST'de hava olumlu

Avrupada bir çok borsa kapalı, BİST'de hava olumlu
06 Nisan 2015 - 09:16 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalar bu hafta Fed tutanakları, ABD verileri ve Moody's değerlendirmesini izleyecek

''Borsa İstanbul Mart ayı enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde %1,19 olarak açıklanmasının ardından gerilese de, ikinci seansta açıklanan ABD Mart ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin oldukça altında kalmasının ardından hızlı yükselerek günü %1,61 artışla 82.994 puandan kapattı. Bankacılık endeksindeki yükseliş ise %2,60 oldu. ABD- ’den kötü gelen işsizlik verisinin ardından ABD tahvil faizleri %1,84 seviyelerine kadar gerilerken, FED’den gelecek faiz artırımına ilişkin açıklamalar yakından takip ediliyor olacak.

Yurt içinde Çarşamba günü açıklanacak olan Şubat ayı sanayi üretimi ve Cuma günü açıklanacak olan Şubat ayı Cari açık verisi ile birlikte kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Cuma günü Türkiye ekonomisi üzerine yapacağı değerlendirme, Borsa İstanbul için bu haftanın kritik verileri olarak göze çarparken, yurt dışında Çarşamba günü açıklanacak olan FED toplantı tutanakları ve hafta boyunca ABD’den gelecek veri akışı takip ediliyor olacak.

Avrupa’daki birçok borsa ile birlikte Şangay Borsası’nın da kapalı olacağı bugün, BİST’in güne yatay-pozitif bir başlangıç yapmasını ve döviz kurlarındaki hareketler, jeopolitik gelişmelere ilişkin haberler ve siyasi gündemdeki gelişmeleri dikkate alarak yönünü belirlemesini bekliyoruz. Bugün, TCMB’nin Mart ayı enflasyon değerlendirmesi ve ABD’den gelecek olan Mart ayı hizmet sektörü PMI ve ISM verileri takip ediliyor olacak. ''

ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)