E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa yatay, ABD yükseliş hazırlığında Wall Street'e aşı dopingi---

Avrupa yatay, ABD yükseliş hazırlığında Wall Street'e aşı dopingi

Avrupa yatay, ABD yükseliş hazırlığında Wall Street'e aşı dopingi
20 Mayıs 2020 - 14:36 borsagundem.com

ABD’de vadeli endeksler Moderna’nın potansiyel korona virüs aşısına ilişkin raporlarını fiyatlandırıyor. Avrupa’daysa endeksler kararsız bir seyir sürdürüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa piyasaları çarşamba gününü potansiyel bir korona virüs aşısı konusunda çekincelerle geçirdi. Fakat ABD vadeli endekslerindeki göstergeler Wall Street yatırımcılarının açılışla birlikte endeksleri yukarı yöne taşıyacağını gösteriyor.

Stoxx Europe 600 endeksi gün içerisinde %0,2’lik yükselişle seyrederken İngiltere’nin en önemli endeksi FTSE 100 ve Asya piyasaları aşağı yönde hareket etti. Buna karşın Dow Jones vadelileri %1’lik yükselişle endeksi 261 puan yukarı taşırken S&P 500 ve Nasdaq 100 endeksleri de %1 değer kazandı.

Wall Street'e aşı dopingi

Salı gününü yaklaşık 400 puanlık düşüşle kapatan Dow Jones Moderna şirketinin korona virüs aşısı haberiyle daha ölçülü bir seyre geçmişti. Küresel hisse senetleri kazanımları Moderna’nın potansiyel korona virüs aşısının ilk test raporlarının ortaya çıkmasıyla daha iyimser bir yöne doğru kaydı. Yatırımcılar bu habere kadar ticari gerginlikler ve ekonomideki aşağı yönlü risk nedeniyle satış odaklıydı.

Moderna’nın haberine olan reaksiyon geçtiğimiz haftalardaki benzer bir düzeni takip ediyor. Yatırımcılar potansiyel bir ilacın ön hazırlık bilgileri paylaşılsa dahi bütün piyasayı tekrar ayağa kaldıracak istekliliği gösteriyor. Bu düzen salgınla ilgili haber akışının oldukça hızlı olmasına rağmen gerçekleşiyor.

Tedavi haberlerine duyarılık iyiye işaret değil

Piyasa araştırmaları şirketi CMC Markets’ın Baş Piyasa Analisti Michael Hewson müşterilere verdiği bir notta, "Kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılırken ve ekonomiler tekrar ayağa kalkmakta zorlanırken duyarlılık azaldıkça ve piyasa klinik denemeler ve testlerin kaderine göre hareket ettikçe bu durumun önümüzdeki haftalarda daha kalıcı sorunlara sebep olması muhtemeldir” dedi.

Dünya çapında ekonomiler yeniden açılırken Çin ve diğer bölgelerde yeni vaka haberleri de gelmeye devam ediyor. Bu hükümetlere salgın sürecinde ekonominin sürekliliğinde ayak bağı olacak gibi gözüküyor.

Çarşamba günü açılışında Target, Lowe’s ve McKesson firmaları bilançolarını paylaşacaklar. En son ABD Merkez Bankası toplantısının da tutanakları ilerleyen saatlerde açıklanacak.

Wall Street vadeli endekslerinde kırılgan yükseliş

 

Kritik uyarı! Borsalarda yeni düşüş olabilir

 

Küçük yatırımcılar alım-satımda büyük bir hata mı yaptı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)