E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street vadeli endekslerinde kırılgan yükseliş---

Wall Street vadeli endekslerinde kırılgan yükseliş

Wall Street vadeli endekslerinde kırılgan yükseliş
20 Mayıs 2020 - 10:10 borsagundem.com

Geçtiğimiz günü 400 puanlık düşüşle kapatan Dow Jones ABD borsa endekslerinin mart ayı sonrası yükselişler ardından çok daha kırılgan hale geldiğini gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te vadeli endeksler Çarşamba günü yatırımcıların perakende şirketleri Lowe’s ve Target’ın ilk çeyrek bilançolarını açıklaması beklentileriyle sınırlı bir yükselişe geçti. Saat 10:00 itibariyle vadeli endekslerde Dow Jones 0,44 oranında 107 puanlık yükseliş gösterdi. S&P 500 vadeli endeksiyse %0,40 oranında artışla 11,70 puan yükseldi.

ABD borsaları mart ayı kayıplarını büyük oranda telafi etmesinin ardından yeni düşüşler karşısında savunmasız hale geldi.

Salı günü, endekslerde ve vadeli piyasalarda gerçekleşen son kazanımların oluşturduğu kırılganlık Dow Jones endeksinde 400 puanlık bir düşüşe dönüştü. Düşüşü ilaç şirketi Moderna'nın korona virüs aşısının birinci aşama sonuçlarının olumlu olduğu haberleri engelleyemedi.

Uzmanlara göre korona virüs için tedavi umudu salgın yüzünden sarsılan ekonomilerin 2020’nin ikinci yarısında yeni bir dalganın gerçekleşmesi korkusu olmadan iyileşmesi için en önemli gelişme olarak görülüyor.

Yatırımcılarsa bu süreçte olumlu haberlere ve ABD çapındaki kısıtlamaların daha geniş çapta kaldırılması planlarına odaklanmış gibi gözüküyor.

ABD eyaletlerinde kısıtlamalar kalkıyor

Ohio Valisi Mike De Wine salı günü yaptığı açıklamada, eyaletteki evde kalma emirlerinin kaldırılacağı ve bunun yerine vatandaşların mümkün olduğunca evlerinde kalmasını ve sosyal mesafe önlemlerine uyulmasını teşvik edeceğini söyledi.

Diğer birçok eyalet Anma Günü tatili öncesinde plajlardaki kısıtlamaları gevşetiyor. New York eyaletinin bazı bölümleri, Vali Andrew Cuomo'nun salgının mart ayı sonlarında patlama yapmasında önceki seviyeye geri döndüğünü söylemesinin ardından yeniden açılmanın ilk aşamalarına girmeye başladı. Wall Street Journal Connecticut eyaletinde çarşamba günü restoranlar için bazı kısıtlamaların gevşetilmeye başlanacağını bildirdi.

Dünyanın bir diğer yakasında ise Güney Kore’de salgın sonrasında liselerin tekrar eğitime açılması için son hazırlıklar yapılıyor.

ABD 2,1 trilyon dolar açık verecek

Tüm bu olumlu haberlere karşın yatırımcılar potansiyel bir resesyondan kurtulmak için uzun ve engebeli bir yolla karşı karşıya olabilir. Kongre Bütçe Ofisi, Wall Street ekonomistleri ile aşağı yukarı uyumlu bir tahminle, ikinci çeyrekte %38 oranında daralma ve federal bütçe açığı için 2020 mali yılında 2,1 trilyon dolarlık bütçe açığı beklediklerini belirtti.

Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Salı günü ABD Senatosu’nun Bankacılık Komitesi’ne ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell ile birlikte video konferans yoluyla ifade vererek, yeniden açılmayı geciktirmenin Amerikan ekonomisinin dayanma gücüne zarar verdiğini söyledi. Mnuchin açıklamasında “Kalıcı hasar riski var” ifadelerine yer verdi. Buna karşın Powell, Amerikalıların kendilerini güvende hissetmesinin ekonomi için önemli olduğunu söyledi. FED Başkanı, "1 numaralı şey, tabii ki, insanların işe geri dönmenin güvenli olduğuna inanmaları, böylece dışarı çıkabilmeleridir" dedi.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren salı günü MarketWatch'a verdiği röportajda benzeri yorumlarda bulunarak, "Halk sağlığını doğru şekilde algılayamazsak, bu sorunu çözmek için yapabileceğimizin bir sınırı olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

10 sene tutmayı düşünmüyorsan hisse alma

 

Küresel piyasalardaki ralli sakinleşti

 

Petrol fiyatlarını talep destekliyor

 

Wall Street'e satış gelse de vadelilerde yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)