E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKritik uyarı! Borsalarda yeni düşüş olabilir---

Kritik uyarı! Borsalarda yeni düşüş olabilir

Kritik uyarı! Borsalarda yeni düşüş olabilir
20 Mayıs 2020 - 13:07 borsagundem.com

Kişisel finans kitapları rekor kıran Suze Orman, yatırımcıları borsalarda yeni bir düşüş olabileceği konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yazar ve kişisel finans uzmanı Suze Orman, bu ayın başında korona virüs pandemisi sırasında borsalara yatırım yapılmalı mı sorusuna, düzenli geliriniz varsa ve kredi kartı borcunuz yoksa evet yanıtı verdi.

Şimdi ise hükümetlerin korona virüse karşı yeterince tepki veremediği için borsalarda işlerin kötüleşeceğini düşünüyor. Times’a verdiği röportajda “hala Trump’ın harika bir iş çıkardığını ve ona oy vermeği düşünen insanların olduğunu” ve “pandemi sürecinin yıkıcılığının insanların işini kaybetmesine ve işlerine geri dönememesine” sebep olacağını söyledi.

ABD Merkez Bankası FED’in Başkanı Jeremy Powell da, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekle ilgili verilerin "çok ama çok kötü" çıkacağını vurguladı. Powell’a göre işsizlik oranının yüzde 20 ila 25 arasında artacak. Korona virüs salgınının ABD ekonomisini henüz ağır bir biçimde etkilemediği yılın ilk çeyreğinde de ABD ekonomisi yüzde 4,8 oranında küçülmüştü. Salgın nedeniyle şu ana dek yaklaşık 36,5 milyon kişinin işsiz kaldığı ABD’de, Şubat ayında yüzde 3,5 olan işsizlik oranı Nisan ayında yüzde 14,7’ye fırladı.

Yine de ABD borsalarında son zamanlarda keskin bir düşüş yaşanmadı. New York borsası kapanışında, Dow Jones endeksi 390 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 1,6 azalışla 24.207 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 1,1 kayıpla 2.923 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,5 azalışla 9.185 puana düştü.

Borsalarda yüksek değerlenme kalıcı

Kısıtlamaların kalkması ekonomik patlama umutlarını karşılamadı

10 sene tutmayı düşünmüyorsan hisse alma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)