E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa ülkeleri sınırları kapatmaya hazırlanıyor---

Avrupa ülkeleri sınırları kapatmaya hazırlanıyor

Avrupa ülkeleri sınırları kapatmaya hazırlanıyor
29 Temmuz 2023 - 06:57 borsagundem.com

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski Wagner tehdidi nedeniyle ülkesinin Litvanya ve Letonya ile birlikte Belarus'a sınırlarını kapatacaklarını açıkladı.


Polonya İçişleri Bakanı Kaminski, basına yaptığı açıklamasında, Wagner Grubu’nun Belarus’taki varlığı ve güvenlik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Wagner Grubu'nun dahlinin olduğu ciddi hadiselerin meydana gelmesi halinde Litvanya ve Letonya ile Belarus’a sınırları kapatacakları uyarısında bulunan Kaminski, bunun “Belarus’un tamamen tecrit edilmesine yol açacağını” ifade etti.

Söz konusu 3 ülke, 2023'ün başında Belarus ile bazı sınır kapılarını kapatmış ve ülkeye uyguladığı yaptırımları arttırmıştı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski ve Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak Perşembe günü sınırdaki Belarus sınırındaki Polovce köyünü ziyaret etmişti.

Kaczynski, burada yaptığı açıklamada, Polonya’nın “provokasyonları veya saldırganlığı püskürtmek” için elinden gelen her şeyi yapacağını söylemişti.

Belarus sınırından 8 kilometre uzakta bulunan Polonya’nın Terespol kasabası sakinlerinin, Rusya’nın Wagner Grubu paralı savaşçılarının sınırın hemen karşısındaki Belarus'un Brest kasabasına vardıktan sonra düzenli olarak silah atışı sesleri duydukları ve askeri helikopterler gördükleri bildirildi.

Prigojin'den Belarus'a "ikinci ordu" sözü

Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, beraberindeki savaşçılarla haziranda Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. İsyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun araya girmesiyle sona ermişti.

Prigojin’in, Belarus’a gitmesi sonrasında Wagner’in ülkeye yerleşmesi için öneride bulunan Lukaşenko, Belarus ordusunun, Wagner savaşçılarının tecrübelerinden yararlanabileceğini kaydetmişti.

Wagner’in kurucusu Prigojin, 19 Temmuz’da, paralı savaşçılarının Belarus topraklarına geldiğini bildirmişti.

Belarus ordusunu “dünyanın ikinci ordusu” yapma sözü veren Prigojin, gerekirse onların yanında yer alacaklarını dile getirmişti.

Polonya Ulusal Güvenlik Komitesi Yetkilisi Zbigniew Hoffmann, 21 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Wagner varlığının oluşturduğu tehditleri değerlendiren Savunma Bakanlığının, askerleri Belarus sınırına kaydırma kararı aldığını bildirmişti.

Alman ekonomisi resesyonda çıktı, ancak büyüme beklentilerini yakalayamadı

 

Eski Mossad Başkanı: İsrail ikiye bölünmüş bir ülke haline geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)