E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa işsizlik oranları paritede belirleyici---

Avrupa işsizlik oranları paritede belirleyici

Avrupa işsizlik oranları paritede belirleyici
01 Temmuz 2014 - 08:11 borsagundem.com

Avrupa'da, Almanya ve Euro Bölgesinden gelecek işsizlik oranları paritenin seyri açısından önemli olacak

"EURUSD   

Fitch tarafından yayınlanan Küresel Ekonomik Görünüm raporuyla Euro Bölgesindeki deflasyonun önemli bir risk teşkil ettiğini, FED'in para politikasını normalleştirmeye yönelik tutumu, finans piyasaı volatilitesinin yükselmesini tetikleyebileceğini de belirtti. AB Komisyonunun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Rehn, Euro Bölgesi hükümetlerinin borç krizi ile mücadele için güçlü bir kurtarma fonu oluşturmadan önce 2 yıl boşa harcadıklarını, Avrupa Merkez Bankası'nın euroyu korumak için adım atmaya zorladıklarını belirtti. Euro Bölgesinde yaşanan kamu borç kriz döneminde karşı karşıya kalınan en tehlikeli 3 olayın, Yunanistan için Mayıs 2010'da ki ilk kurtarmanın başarısız olmasını,2011 sonbaharında piyasa kargaşasını ve Euro Bölgesinin parçalanmanın eşine geldiği Haziran 2012'yi işaret etti.

Fransa, 84 gün vadeli bono ihalesi ile 3.89 Milyar Euro, 147 gün vadeli bono ihalesinde ise 1.6 Milyar Euro borçlandı. Euro Bölgesinde Haziran ayında TÜFE yıllık bazda yüzde 0.5, çekirdek TÜFE ise yıllık bazda eklentinin üzerinde yüzde 0.7 olarak açıklandı. Almanya Perakende satışlar beklentilerin altında gerçekleşti. Aylık bazda -%0.6, yıllık bazda %1.9 olarak açıklandı.

Perşembe günü (3 Temmuz) yapılacak olan Avrupa Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde bugün Avrupa'da, Almanya ve Euro Bölgesinden İşsizlik oranları paritenin seyri açısından önemli olacaktır.

EURUSD paritesinde 1.3703'ün üzerinde 1.3730, 1.3675'in altında 1.3638 seviyeleri test edilebilir. 

USDTRY

TÜİK tarafından açıklanan Dış Ticaret istatistiklerine göre, Türkiye'de İhracat yüzde 3.6 artış göstererek 13 Milyar 750 Milyon Dolar, İthalat ise yüzde 10.3 azalarak 20 Milyar 859 Milyon Dolar olarak gerçekleşti. Mayıs ayında Dış Ticaret açığı yüzde 28.7 azalarak 9 Milyar 968 Milyon Dolardan 7 Milyar 108 Milyon Dolara düştü.  

Moody's tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda, Irak riski nedeniyle Türkiye'nin kredi riskinin arttığını çünkü Türkiye'nin ihracatını baskı altında tutabileceğini belirtti. Bu durumda Türkiye'nin ihracatına yüzde 15, gayrisafi yurtiçi hasılaya yüzde 3 kadar olumsuz etki ederek, önemli bir iz bırakabileceğini ifadelerinde yer verdi.

JP Morgan ise, Türkiye'nin 2014 yılında cari işlemler açığının GSYIH'ya oranını yüzde 5.8 olmasını, cari işlemler açığının 47.9 Milyar Dolar olmasını beklediklerini açıkladılar.

Yurtiçinde veri akışının sakin olduğu günde USDTRY'de 2.1206'nın üzerinde 2.1295, 2.1171'in altında 2.1117 seviyeleri test edilebilir."
ATIG MENKUL DEĞERLER
www.atig.com.tr
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)