E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında yükseliş sürüyor---

Asya borsalarında yükseliş sürüyor

Asya borsalarında yükseliş sürüyor
20 Ekim 2021 - 08:05 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın üçüncü işlem gününde yön bulmakta zorlandı, Çin Merkez Bankası (PBOC) ana faiz oranını değiştirmedi.

Asya hisse senetleri haftanın üçüncü işlem gününde karışık bir seyir izledi.

Çin ana karasında Şanghay Bileşik Endeksi hafif gerilerken, Shenzen endeksi yataya yakın yükseldi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi ise hafifçe yükseldi, fakat Hong Kong'da işlem gören Çinli gayrimenkul şirketlerinin hisselerinde düşüş yaşandı.

Çin Merkez Bankası(PBOC), ardı ardına 18. ayda da faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

Öte yandan ülkede konut fiyatları altı yıldan daha fazla bir sürenin ardından ilk kez aylık bazda geriledi.

PBOC'dan yapılan açıklamaya göre, bir yıllık gösterge faiz oranı 3,85 ve 5 yıllık gösterge faiz oranı ise 4,65 seviyesinde sabit bırakıldı. Beklentiler de faizin değişmeyeceği yönündeydi.

Bölgede Japonya ve Güney Kore endeksleri ile Avustralya Borsası da hafif değer kazandı.

Japonya'da ihracat Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre beklentilerin üzerine çıkarak yüzde 13 yükseldi. Beklentiler yüzde 10,5 yükselmesi yönündeydi.

Japonya'nın ihracatı artmaya devam ediyor

Japonya'nın ihracatı Eylül ayında da arttı. Son 7 aydır artış gösteren ihracat Eylül ayında geçen yılın aynı döneminin yüzde 13,0 üzerine çıktı.

Ekonomistler ise yüzde 11,0 artış bekliyorlardı. Ağustos ayında ihracat yüzde 26,2 artış göstermişti.

Eylül ayında Asya'ya ihracat yüzde 21,3 artarken, ABD'ye ihracat ise otomotiv ve uçak üretimi ile ilişkili ürünlere düşük talebin etkisi ile yüzde 3,3 geriledi.  Avrupa'ya ihracatın yüzde 12,1 arttığı Eylül ayında Çin'e ihracat yüzde 10,3 yükseldi.

Çin'de yeni konut fiyatları Mart 2015'ten bu yana ilk kez düştü

Çin'de yeni konutlar için ortalama fiyat Mart 2015'ten bu yana ilk kez düştü. Eylül ayında ortalama fiyat bir önceki aya göre yüzde 0,08 geriledi. Ağustos ayında fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 0,16 yükselmişti.

Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre Eylül ayında Çin'in önde gelen 70 kentinden sadece 27'sinde fiyatlar bir önceki aya göre artarken, 46 kentte ise fiyatlar düştü. 

Yıllık bazda karşılaştırma yapıldığında ise Eylül ayında yeni konutlar için ortalama fiyat yüzde 3,26 arttı. Ağustos ayında fiyatlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,70 artış göstermişti.

New York borsası güçlü gelen bilançolarla yükseldi

 

Avrupa borsaları günü Fransa hariç yükselişle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)