E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında karışık seyir---

Asya borsalarında karışık seyir

Asya borsalarında karışık seyir
15 Nisan 2021 - 07:59 borsagundem.com

Asya Pasifik endeksleri haftanın dördüncü işlem gününde karışık seyrederken, Avustralya'da istihdam güçlü artış kaydetti, Güney Kore Merkez Bankası ise faizi değiştirmedi

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler haftanın dördüncü işlem gününde karışık bir seyir izledi.

Avustralya'da işsizlik oranı iş gücüne katılımın rekor seviyelere tırmanması ile Mart ayında da gerilemesini sürdürdü ve düşük faiz oranları ile ekonomik toparlanmanın güçlendiği algısını destekledi. Avustralya İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, işsizlik oranı Şubat ayındaki yüzde 5.8'lik seviyesinden yüzde 5.6'ya geriledi

Ülkede Mart ayında istihdam 70,700 kişi artarak 35,000 seviyesindeki beklentiyi ikiye katladı. Katılım oranı da beklentilerin üzerinde gerçekleşerek yüzde 66,3 oldu ve 1978 yılından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

S&P/ASX 200 Endeksi yataya yakın seyrediyor. Çin ana karasında Şanghay ve Shenzen Bileşik Endeksleri düştü. Japonya'da ise Topix ve Nikkei 225 Endeksleri yükseldi.

Güney Kore'nin Kospi Endeksi artış kaydetti. Güney Kore Merkez Bankası'nın yüzde 0.5 düzeyindeki faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmemesinin ardından yapılan açıklamada büyüme ve enflasyon beklentileri artırıldı.

Japonya'nın 9 ekonomik bölgesinden 2'sinde görünüm düşüş gösterdi. Bir önceki dönem bir bölgede düşüş görülmüştü. Japonya Merkez Bankası(BOJ) tarafından açıklanan "Bölgesel Ekonomik Görünüm" raporuna göre, 9 bölgesinin 7'inde değişiklik yaşanmadı. Japonya Tohoku, Hokuriku, Kanto-Koshinetsu, Tokai, Kinki, Chugoku, Shikoku ve Kyushu-Okinawa olmak üzere 9 ekonomik bölgeden oluşuyor. Ekonomisi gerileyen bölgeler Hokkaido ve Tohoku oldu. "Bölgesel Ekonomik Görünüm" raporu 3 ayda bir yayımlanıyor.

New York borsası günü karışık kapattı

Wall Street 25 trilyon doları devirdi

Coinbase ilk işlem gününe yüzde 44 primli başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)