E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCoinbase ilk işlem gününe yüzde 44 primli başladı---

Coinbase ilk işlem gününe yüzde 44 primli başladı

Coinbase ilk işlem gününe yüzde 44 primli başladı
14 Nisan 2021 - 20:59 borsagundem.com

Kripto para borsası Coinbase, 360 dolarlık hisse değeriyle ABD borsasında işlem görmeye başladı

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase, New York özel borsasında teknoloji şirketlerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq endeksinde yaklaşık 360 dolarlık hisse değeriyle işlem görmeye başladı.

'COIN' KODUYLA İŞLEM GÖRMEYE BAŞLADI

ABD'de halka açılan ilk kripto para işlem platformu olan Coinbase, borsada "COIN" koduyla işlem görmeye başladı. Hisse başına referans fiyatı 250 dolar olarak belirlenen Coinbase'in hisseleri 360 dolardan işlem gördü. Yoğun talep nedeniyle hisseler ilk işlem gününe yüzde 44 oranında primli başladı. Bu da Coinbase'nin piyasa değerini 95 milyar doların üzerine çıkmasını sağladı.

COINBASE'İN 56 MİLYONDAN FAZLA KULLANICISI VAR

Coinbase, Nasdaq'a kote olmak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) 25 Şubat'ta başvurduğunu ve 1 Nisan'da gerekli onayı aldığını duyurmuştu. Nasdaq'ta doğrudan listeleme yoluyla halka açılmayı seçen Coinbase, böylece mevcut hissedarlara, kuruculara, çalışanlara ve yatırımcılara piyasada hisse senedi satma fırsatı sunacak. 2012'de kurulan ve Bitcoin ile Ethereum dahil olmak üzere çeşitli dijital paraların ticaretini yapan Coinbase'in 56 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

BITCOIN, REKOR TAZELEDİ

Bu arada, borsagundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Bitcoin, dünyanın en büyük kripto borsaları arasında sayılan Coinbase'in Nasdaq'ta halka arz sürecini tamamlamasının yarattığı iyimserlik etkisiyle 64 bin doları aşarak rekor tazeledi. Halka arzın kripto paraların resmi makamlar tarafından kabulünü destekleyeceği ve sektöre kurumsal yatırımcı girişini artıracağı öngörülüyor.

Wall Street 25 trilyon doları devirdi

 

Avrupa borsaları günü karışık seyirle tamamladı

 

BIST 100'de bugün 3 hisse yüzde 9'dan fazla primlendi

 

Coinbase'in referans fiyatı 250 dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)