E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükseldi---

Asya borsaları yükseldi

Asya borsaları yükseldi
14 Kasım 2013 - 08:33 borsagundem.com

Asya borsaları, Fed Başkan adayı Yellen'in sözleri ve Fed ile ilgili beklentilerle 6 haftanın dip seviyesinden yukarıya doğru tırmandı

Asya borsaları, ABD Merkez Bankası (Fed) başkan adayı ve başkan yardımcısı Janet Yellen'in Senato panelinde yapacağı açıklamalar için önceden hazırlanan metinde yer alan, ekonominin desteklenmesi yönündeki ifadelerinin ardından bugün altı haftanın en düşük seviyesinden yükseldi. Yellen'in sözleri, Fed'in ekonomiye sağladığı parasal desteklerin piyasaların beklediğinden daha uzun süre devam edebileceğine işaret etti.
Yellen önceden hazırlanan ve dün geç saatlerde yayınlanan metinde, ekonominin desteklenmesi için "daha yapılması gereken şeyler olduğunu" belirterek tahvil alımlarının azaltılmaya başlanması için acelesi olmadığını gösterdi. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 1 yükselirken, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.4 yükseldi. ABD'de Dow ve S&P 500 endeksleri perakende grubu Macy's'in  açıkladığı güçlü sonuçlarla ve yatırımcıların Yellen'in, atanmasını onaylayacak olan Senato'da bugün yapacağı açıklamalar öncesi alımlarıyla dün rekor yüksek seviyelerden kapandı.    Yellen bugün yapacağı konuşma için önceden hazırlanan ve dün geç saatlerde yayınlanan metinde, "Bugün toparlanmayı desteklemenin, para politikasında daha normal bir yaklaşıma dönülmesine giden en iyi yol olduğuna inanıyorum" dedi. 
Yellen'in Ben Bernanke'den boşalacak Fed başkanlığına getirilmesinin onayından önce  Buün bir Senato panelinde görüşlerini anlatacak.ABD borsa endeks vadelileri de kapanış sonrasında Yellen'in yapacağı konuşmanın metninin açıklanmasının ardından seansın en yüksek seviyesini gördü. Yatırımcılar ABD'de geçen hafta açıklanan güçlü istihdam ve büyüme verilerinin ardından Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya Aralık ayında başlayabileceği tahmin ediyorlardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)