E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yönünü yukarı çevirdi---

Asya borsaları yönünü yukarı çevirdi

Asya borsaları yönünü yukarı çevirdi
25 Mayıs 2021 - 08:01 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri kazanıma yöneldi

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde yükseliş kaydetti. Bölgedeki kazanımlara yüzde 1,5’u aşan yükselişle Tayvan öncülük etti.

Çin ana karasında da Shenzen ve Şanghay Endeksleri arttı. Japonya'da Topix ve Nikkei 225, Güney Kore'de ise Topix pozitif bölgede seyretti.

Japonya'da, ABD'li ilaç üreticisi Johnson & Johnson'ın yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının kullanım onayı için başvuru yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Japonya'ya seyahat planı yapan vatandaşlarına, ülkedeki yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle "Seyahat etmeyin." uyarısı yaptı.

Japonya, yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle bazı eyaletlerde uygulanan olağanüstü halin (OHAL) süresini uzatmayı planlıyor.

Singapur ekonomisi 2021 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 genişledi.

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, Kovid-19 salgınının vurduğu şirketler için faizsiz kredi desteği programına başvuruların yılsonuna kadar uzatılacağını söyledi. Faizsiz kredi desteği programı Haziran sonunda bitecekti. Japonya'nın şartları karşılayan küçük ve orta ölçekli şirketler için uyguladığı program, 3 yıla kadar faizsiz kredi kullanma imkânı veriyor.

Çin gelecek 5 yılda emtia fiyat kontrollerini güçlendirecek. Çin Ulusal Reform ve Kalkınma Komisyonu (NDRC) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2021-2025 dönemini kapsayan 14. 5 yıllık kalkınma planı kapsamında temel emtiada fiyat kontrolleri güçlendirilecek. Açıklamada demir cevheri, bakır ve mısır gibi ülke için temel önemde olan emtia fiyatlarında anormal dalgalanmaların önlenmesinin istendiği vurgulandı. Pirinç ve buğdayda taban alım fiyatı politikasının devam edeceği aktarıldı.

Bullard: Finansal istikrarsızlık ABD ekonomisi için potansiyel risk

New York borsası haftanın ilk gününde yükseldi

Avrupa borsaları İtalya hariç yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)