E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yoğun verilerle kayıplarını geri aldı---

Asya borsaları yoğun verilerle kayıplarını geri aldı

Asya borsaları yoğun verilerle kayıplarını geri aldı
01 Aralık 2021 - 08:04 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler haftanın üçüncü işlem gününde toparlanma kaydetti.

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Kovid-19'un yeni varyantı Omikron'da ilişkin belirsizliklerin devam etmesi önceki gün kaydettiği düşüşten toparlandı.

Bölge genelinde kazanımlar Hong Kong'un Hang Seng Endeksi öncülüğünde gerçekleşti. Endeks yüzde 1'den fazla yükseldi. Çin ana karasında Şanghay Bileşik ve Shenzen endeksleri ise daha ılımlı yükseldi.

Güney Kore Kospi Endeksi Salı günü yüzde 2'den fazla düşmesinin ardından bugünkü işlemlerde kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Avustralya Borsası negatif ayrıştı. Ekonomistlerin yüzde 2,7’lik daralma beklentisine karşın Avustralya ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 daraldı.

Çin'de özel sektörün hazırladığı imalat PMI daralmaya işaret etti

Çin'de özel sektörün hazırladığı imalat sektörü PMI bastırılmış talebin, düşen istihdamın ve yüksek fiyatları etkisi ile imalat sektörü aktivitesinin daraldığına işaret etti.

Caixin/Markit İmalat PMI Kasım ayında, Ekim ayındaki 50,6 puandan 49,9 puana indi. Ekonomistler ise imalat PMI'nın 50,5 puan olmasını bekliyorlardı.

Caixin İnsight Group kıdemli ekonomisti Wang Zhe yaptığı değerlendirmede, "İmalat sektöründe arz toparlanırken talep ayıfladı. Arz tarafından sıkıntıların hafiflerken, enerji sııntısının hafiflemesi üretiminde toparlanma hızını artırırken talep göreceli şekilde zayıfladı" ifadelerini kullandı.

Kasım ayında üretim alt endeksi 4 aydır yükselirken, yeni siparişler alt endeksi daralmaya işaret etti.

Japonya'da imalat sektörü aktivitesi Kasım'da son 4 yılın en hızlı büyümesini yaşadı

Japonya'da imalat sektörü aktivitesi artan üretim ve siparişlerin etkisiyle Kasım ayında yaklaşık 4 yılın en hızlı büyümesini yaşadı.

Jibun Bank Japonya İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (HMI) Kasım ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle 2018 Ocak ayına bu yana görülen en yüksek seviye olan 54,5 puan yükseldi. Ekim ayında imalat PMI 53,2 puan olmuştu.

IHS ekonomisti Usamah Bhatti yaptığı değerlendirmede, "Japonya'nın imalat sektörü mali yılın dördüncü çeyreğine giderken faaliyet şartlarında iyileşme görmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

ABD borsaları düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)