E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle kapandı---

ABD borsaları düşüşle kapandı

ABD borsaları düşüşle kapandı
01 Aralık 2021 - 00:37 borsagundem.com

Korona virüsün yeni varyantı Omikron endişeleriyle güne ekside başlayan ABD borsaları, Fed Başkanı Powell'ın Senato'da yaptığı enflasyon ve varlık alımlarının azaltılması açıklamaları sonrası kayıplarını artırdı

Wall Street endeksleri, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın aralık toplantısında tahvil alımlarının azaltılmasını hızlandırmayı tartışacaklarını söylemesinin ardından günü düşüşle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones Endeksi, 652.22 puan ve yüzde 1,86 oranında azalarak günü 34.483,72 puanda tamamladı. S&P 500 Endeksi 88.27 puan ve yüzde 1,90 oranında azalışla gün sonunda 4.567 puana geriledi. Nasdaq Endeksi ise 245.14 puan ve yüzde 1,55 kayıpla 15.537,69 puanla günü kapadı. 

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında Omikron varyantına ilişkin endişelerle güne düşüşle başlayan endeksler, Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları sonrası kayıplarını artırdı.

ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi üyelerinin sorularını yanıtlayan Powell, daha yüksek enflasyon riskinin arttığını düşündüğünü söyledi.

Enflasyonun "geçici" olduğu değerlendirmesinin bir kenara bırakılmasının zamanı olduğunu belirten Powell, "Bu noktada, ekonomi çok güçlü ve enflasyonist baskılar yüksek, bu nedenle kasım toplantısında açıkladığımız varlık alımlarının azaltılmasını belki birkaç ay önce tamamlamayı düşünmek uygun olur. Birkaç hafta içinde yapacağımız toplantıda bunu tartışacağımızı umuyorum." ifadelerini kullandı.

Veri tarafında ise Conference Board Tüketici Güven Endeksi, kasımda aylık bazda beklentilerin üzerinde düşüş göstererek 2,1 puan azalışla 109,5 değerine geriledi ve 9 ayın en düşük seviyesini kaydetti.

Yeni varyantın ekonomik toparlanmayı etkileyeceğine dair endişelerle ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 1,45'lere geriledi.

Petrol fiyatlarında da düşüş görülürken, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili yüzde 4'ün üzerinde değer kaybederek 66,7 dolar seviyelerine düştü.

Powell: Aralıkta varlık alımlarının azaltılmasını tartışacağız

 

Avrupa borsalarını Omikron varyantı vurdu

 

Dolar ve euro fırladı: Yükseliş yüzde 8'i aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)