E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya yükselişle başladı---

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı
07 Haziran 2021 - 08:01 borsagundem.com

Asya'da hisse senetleri Çin'de açıklanan Mayıs ayına ilişkin ticaret verileri öncesinde yükseldi

Asya Pasifik bölgesinde borsalar haftaya yükselişle başladı.

Bölge genelinde Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri, Güney Kore'de Kospi Endeksi, Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi kazanıma yöneldi.

Malezya ve Yeni Zelanda piyasalarında tatil sebebiyle işlem geçmiyor.

Çin'in ihracat ve ithalatında büyüme Mayıs ayında ekonomistlerin beklentilerinin bir miktar altında kaldı. Mayıs ayında Çin'in ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,9,  ithalatı ise yüzde 51,1 arttı.

Ekonomistler ise Mayıs ayında ihracatın yüzde 32,2, ithalatın yüzde 53,0 artmasını bekliyorlardı. Nisan ayında ihracat yüzde 32,3 ve ithalat yüzde 51,5 büyümüştü.

Çin'in İhracat Konteyner Nakliye Endeksi(CCFI), artışını sürdürüyor. Shanghai Nakliye Borsası tarafından hesaplanan verilerine göre, Endeks 2296,36 puandan yüzde 3,4 yukarı gelerek 2373,77 puana çıktı. Bir önceki hafta endeks yüzde 3,6 artış göstermişti.

Pers Körfezi-Kızıldeniz rotası endeksi aynı haftada yüzde 8,4 ile en fazla artış gösteren bölge oldu.

Japon hükümetinin ekonomik ve mali planlarına ilişkin ilk taslak basına sızdı. Japon basınında yer alan bilgilere göre hükümet, ekonominin yeniden deflasyona girmesini engellemek için gerekli adımları hiç çekinmeden atma sözü veriyor.

Japon hükümeti BOJ'un yüzde 2 enflasyon hedefini başarmasını umduğunu vurgularken, gerekli mali reformları yerine getirme sözünü de tekrarlıyor. Taslakta, Japon hükümeti ekonomiyi Kovid-19 salgını öncesi seviyelere geri getirmek için kararlılıkla hareket etme sözü veriyor.

Facebook ve Google G7'nin kararından memnun

Bir ülke Bitcoin'i ulusal para yapacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)