E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAşı borsaların beklediğinden erken gelebilir---

Aşı borsaların beklediğinden erken gelebilir

Aşı borsaların beklediğinden erken gelebilir
15 Temmuz 2020 - 13:49 borsagundem.com

Dünyayı sarsan korona virüs vakaları yatırımcıların umutlarını korona virüs aşısına çevirirken ilaç şirketlerinden peş peşe gelen olumlu haberler beklentileri yükseltiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaya kâbusu yaşatan korona virüs salgını küresel ekonomilerde ciddi bir yavaşlamaya sebep olmuştu. Salgının yayılmasını engellemek için uygulanan kısıtlamalar ekonomilerin ciddi bir şekilde yara almasına sebep olurken uzmanlar salgının etkilerinin yok olması için virüse karşı aşı bulunması gerektiğini belirtiyorlar. ABD’de yeniden alevlenen korona virüs vakaları yatırımcıların endişelerini arttırıyor. Fakat aşı borsaların beklentilerinden çok daha hızlı gelebilir.

Wharton Üniversitesi Finans Profesörü Jeremy Siegel CNBC’y verdiği röportajda korona virüs aşısının borsaların beklediğinden çok daha yakın olduğunu düşündüğünü açıkladı. Siegel röportajında, "Aşı geliştirme programlarında neredeyse hiçbir aksaklık olmadı ve bence burada sürprizler meydana gelebilir. Sonbaharın son günlerinde ve bu kış aylarında elimizde yüksek riskli bireyler için uygulanabilecek bir aşı olabilir” ifadelerine yer verdi.

ABD’li ilaç şirketi Moderna’nın korona virüs aşısına ilişkin yayınladığı rapor olumlu gelişmelerin yaşandığını gösteriyor. New England Journal of Medicine dergisinde Salı günü yayınlanan makaleye göre biyoteknoloji şirketi erken insanlı denemelerde 45 katılımcıda güçlü bağışıklık sistemi yanıtları aldıklarını açıkladı.

Bu noktada piyasayı "oldukça esnek" olarak nitelendiren Siegel, ekvator kuşağındaki virüs vakalarında artışın doruğa ulaştığını ve yeniden açılmalardaki duraksamaların geçici olduğunu da ileri sürüyor.

Korona virüs vakalarındaki artış oranına ilişkin, "Önümüzdeki iki hafta boyunca bu verilere yakından bakmak çok önemli olacak" diyen Siegel şöyle devam etti: “Bana kalırsa bu oranların aşağı indiğini görürsek, bu hisse senetlerinin yeniden yükselmesi için gerçekten iyi olur."

Salı günkü rakamlar Florida’daki günlük vakan artışının yedi günlük ortalamanın aşağısına indiğini gösteriyor. Kaliforniya Eyaleti’nde de günlük vakalarda hafif bir düşüş gözlendi.

Siegel, yatırımcıları korona virüsün potansiyel olumsuz etkileri konusunda uyaran ilk Wall Street uzmanlarından biriydi. Uzun süredir boğa piyasası yatırımcısı olarak bilinen Siegel geçen kış korona virüsün ortaya çıkmasıyla iyimser tahminlerini geri çekmişti. Finans profesörü bir yıl boyunca şiddetli bir şokun ardından destansı bir geri sıçrama bekliyordu.

Hisseleri yüzde 17 arttı! Moderna'nın aşısından güzel haber

 

Dev şirketlerin hisseleri salgından besleniyor

 

Korona virüs salgınında kış endişesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TARKUT TARKAN16 Temmuz 2020 00:23

    ben bir çacık olacağına inanmıyorum.sırf piyasalar çökmesin ve kamu oyu ayaklanmasın diye uydurma haberlerden bir tanesi bence.önce bunu çıkartanlar ile siyasetcileri kendilerinde denesinler sonra dünya ya sunsunlar.sahsen ben vucuduma böyle bir virüsün girmesine izin asla vermem.bir de yakalanır iken boku yersin.

  • yaşasın15 Temmuz 2020 18:08

    tanrı trump'ı korusun

  • Wah wah15 Temmuz 2020 17:59

    Insanlari degil borsalari kurtaracak oyle mi

  • seçim15 Temmuz 2020 17:58

    seçim taktikleri 6 kasım

  • ZELİHA KARAKAŞLI15 Temmuz 2020 17:46

    Nasıl kurtaracak söylermisiniz.herkesin düzeni değişti.herkes hasta.iş yok güç yok tatil yok.millete para kaldımı tüm dünyaki herkeste.fabrikalar istedikleri kadar üretsinler.hiç önemli değil.önemli olan üretme ve satma bir formül akışında olması gerekir.bizdeki çöp hisse senetleri ise 1-50 kat yükseldi daha 100 mı yükselecek.bir tek bankalar hariç patlamak üzereler.

  • Mystafa15 Temmuz 2020 16:56

    Borsaları kurtarması mi kaldı 2 katına çıktılar daha ne çıkacak bu paraların bolluğu nereden geliyor

  • Ferdi15 Temmuz 2020 14:46

    Olabilir demiş ve borsalar bugün ralli yapıyor. Yükselişe hissede yakalanıcam iyi oldu. Şansıma borsa kapalı.

  • yusuf mengi15 Temmuz 2020 14:40

    yalannnnmmm

  • ekonomist/stratejist15 Temmuz 2020 14:19

    Süper gelişme. Oxford University 3 aşamayı da başarıyla tamamladı en önde olan şirket. ABD şirketi Moderna da başarıli netice aldı aşı denemesinde. Yani 2020 Kasım ABD Başkanlık Seçimi öncesinde dünyayı kurtaran adam olarak Trump bir kez daha Başkan seçilecek. Aşı muhtemelen seçim öncesinde Eylül sonlarına doğru piyasayla tanışacaktır. Hadi hayırlı olsun tüm insanlığa..Bu virüs daha fazla uzatilamazdı çünkü bütün ülke ekonomilerini felce uğratırdı.