E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAselsan Baykar ile 35,5 milyon dolarlık sözleşme imzaladı---

Aselsan Baykar ile 35,5 milyon dolarlık sözleşme imzaladı

Aselsan Baykar ile 35,5 milyon dolarlık sözleşme imzaladı
28 Ağustos 2023 - 12:59 borsagundem.com

Savunma sanayii sektörünün önde gelen şirketlerinden Aselsan, uluslararası bir müşteri için Baykar ile 35,5 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Anlaşma gereğince Akıncı platformunda kullanılmak üzere TOLUN güdümlü mühimmat ihraç edilecek.

BORSAGUNDEM.COM

Aselsan (#ASELS), savunma sanayinin bir diğer önemli firması Baykar ile ortak ihracat gerçekleştiriyor.

Aselsan bugün yaptığı açıklama ile uluslararası bir müşterisinin son kullanımına yönelik olarak, toplam bedeli 35.580.000 ABD doları tutarında TOLUN güdümlü mühimmat ihracat sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Sözleşme kapsamında, Baykar ile Akıncı platformlarında kullanılmak üzere TOLUN güdümlü mühimmat ihraç edilecek.

TOLUN, yüksek hassasiyetli vuruş kabiliyetine sahip, uzaktan kumanda edilebilen veya önceden programlanabilen bir mühimmat sistemi olarak biliniyor. TOLUN, hem sabit hem de hareketli hedeflere karşı kullanılabilmekte.

Aselsan’ın açıklamasına göre TOLUN güdümlü mühimmatının ilk ihracat sözleşmesi gerçekleştirilmiş olacak.

TOLUN güdümlü mühimmatının kullanılacağı Akıncı İHA ise, Baykar tarafından geliştirilen ve üretilen bir insansız hava aracı platformu. Akıncı İHA, yüksek irtifa ve uzun menzilli görevler için tasarlandı. Akıncı İHA, çeşitli silah sistemleri taşıyabilmekte ve farklı görev tiplerine uyum sağlayabilmekte.

Aselsan’ın bu anlaşması şirketin cirosunu olumlu yönde destekleyecek. Bugün yaklaşık yüzde 4 primli işlem gören Aselsan 39,26 TL seviyelerinde bulunuyor. Mevcut işlem fiyatına göre şirketin piyasa değeri yaklaşık 179 milyar TL civarında.

Aselsan 87 milyon dolarlık ihracat anlaşması yaptı

 

ASELSAN'ın 2. çeyrek net karı 3,1 milyar TL oldu

 

ASELSAN ve Roketsan'dan 11.9 milyon dolarlık imza

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 59,10
En Yüksek: 59,85
En Düşük: 57,40
Değişim 2,87 %
FK: 18,48
PD / DD: 1,54
İşlem Hacmi 3.455.136.609
Toplam Adet: 58.620.510
Ağırlıklı Ort.: 58,94
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran28 Ağustos 2023 16:50

    Pahalılıktan hayatın zprluğundan şikayet edebirsiniz ama pandemi sel yangın depremlerden sonra bu son 11 ilin yılıkdığı deprem öyle her ülkenin kaldıracağı bir şey değil. Bütün bunlar olurken 9 lu çete  görünür de 6 lı gibi görünse de sdece yıkmaktan durdurmaktan fetoş ve pkk itlerini affından bahsetmekte yani bu ülkeye adeta kin kusmakta.  Nasıl olur da bunlar Amerika dan (yediği hamburgerin bedelini nasıl ödeyeceğini de zaten hepimiz biliyoruz.)  aldığı talimatları yerine getirmekten başka bir şey yapmadığını  birileri hala iddia ediyor.  Sakın bana hala Habur mabur hikayeleri anlatmasın. Bu ülkede asla ve kat a pkk itlerinin sapıkların fetoş itlerinin meşrulaştırılmasına müsaade etmeyeceğiz.  Bedeli neolursa olsun. Nokta.  

  • ALİ RIZA GÜZELKALE28 Ağustos 2023 15:23

    Ali Babacan ne demiş idi kimse kusura bakmasın iktidara gelir gelmez ilk olarak Baykar Makina ya dokunup kapatacağız anlamına geliyormuş demiş idi.Demek ki bizim silah sanayini kapatıp abd den mi alacaklar idi tüm silahları .