E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArpa, buğday ve mısırda gümrük vergileri sıfırlandı---

Arpa, buğday ve mısırda gümrük vergileri sıfırlandı

Arpa, buğday ve mısırda gümrük vergileri sıfırlandı
17 Aralık 2020 - 10:53 borsagundem.com

Buğday, arpa, darı, cin mısırı ve kırık pirinç gibi tahılların ithalatında gümrük vergisi 30 Nisan 2021'e kadar sıfırlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve 95/7606 sayılı ithalat rejimi kararının (1) sayılı ekininde yer alan 10. fasıldaki tablonun dip notunda değişiklik yapan Cumhurbaşkanı
kararına göre, imalatta kullanılmak kaydıyla, sayılan ürünlerin ithalatında uygulanan gümrük vergisi 30 Nisan 2021'e kadar sıfırlandı.

Bu kapsamda gümrük vergisi daha önce yüzde 20 olarak uygulanıyordu.

Buğday ve mısır fiyatlarına koronavirüs etkisi

 

Türkiye, buğdayda kurak seneler için hazırlık yapmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cinali17 Aralık 2020 20:27

    Dünyada kuraklıktan dolayı tahıl sıkıntısı var türkiyedede kuraklık var. Tedbir amaçlı ithalat vergi sıfırladılar. Rusya dünyanın enbayük buğday ihracatçısı rusyada dahi ithalat vergisinı düşürdüler.

  • Keklik17 Aralık 2020 13:35

    Ucuza ithalat olunca köylü zarar ediyor ve ekim yapmayı bırakıyor. Ekim azalınca üretim azalıyor, üretim azalınca ithalat zorunlu hale geliyor. İhtiyacın olan buğdayı yetistiremeyip ithal ediyorsan ya çöl iklimindesindir ya da traktörle tohum saçıp hasat yapacak kadar beynin çalışıyordur. Ama bizdeki durum bu değil, 1 yıl çalışıp buğday üretmek yerine vergileri sıfırlayıp yurtdışından bir gemi buğday getirtip satmak daha kolay, bizdekiler çok zeki

  • Ahmak group sizi 17 Aralık 2020 11:48

    Köylü ye kaldı üçün biri....

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Aralık 2020 11:13

    Gayet normal çünkü bizimkiler dünyanın en büyük un ve mamülleri üreten ve satan birinci ülke olması nedeniyle bu gerekli idi.üretimimiz bunu karşılayamaz.

  • Ali17 Aralık 2020 11:10

    Köylümüze bir darbe daha. Artık tarım ve hayvancılık biter dışa bağımlı oluruz.

  • Mustafa17 Aralık 2020 12:32

    Ulan herşeye bir kılıf buluyorsunuz nohut alacağıniza o hammedenin üretimini artırın madem Allah'ın buğdayı ekince olan teknolojide değil

  • Nobut 17 Aralık 2020 11:40

    Köylüye darbe diye birşey yok. Alınan buğday ve diğer ürünler Türkiyede işleniyor ve mamül ürün olarak yani makarna un vs olarak tekrar yurtdışına satılıyor. Döviz girdisi sağlanıp ihracatçımıza rekabet şansı veriliyor.