E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday ve mısır fiyatlarına koronavirüs etkisi---

Buğday ve mısır fiyatlarına koronavirüs etkisi

Buğday ve mısır fiyatlarına koronavirüs  etkisi
27 Ocak 2020 - 12:04 borsagundem.com

ABD'nin Chicago emtia borsasında işlem gören buğday ve mısır fiyatları Çin'deki koronovirüs salgını kaynaklı endişelerle geriledi

ABD'nin Chicago emtia borsasında işlem gören vadeli buğday kontratlarının fiyatı, Çin'deki  koronavirüs salgınının ekonomiye etkileri hakkındaki endişelere bağlı olarak bir haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesini görerek yaklaşık %2 geriledi.

Buğday fiyatları açısından gösterge olan Chicago borsasında işlem gören en yakın vadeli kontratlar %1.8 düşüşle 27.2 kilo başına 5.63 dolara indi. Mısır fiyatları için gösterge olan vadeli kontratlar ise %1 düşüşle 3.83 dolara indi.

Çin'de yeni bir tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 80'e çıkarken, 2,700'den fazla kişinin hastalandığı belirtildi. Salgın nedeniyle Çin'in tarım emtiası tüketiminin düşeceği tahmin ediliyor. 

Yatırımcıların Çin'deki koronovirüs salgını kaynaklı endişelerle güvenli liman yen ve hazine bonosu gibi varlıklara yönelirken, hisse senedi gibi riskli varlıklardan kaçıyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)