E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisArçelik, Japon sanayi devini alıyor---

Arçelik, Japon sanayi devini alıyor

Arçelik, Japon sanayi devini alıyor
12 Aralık 2020 - 12:48 borsagundem.com

Arçelik, Asya Pasifik bölgesinde büyüme hedefi doğrultusunda Hitachi’nin beyaz eşya birimine talip oldu

Türkiye’nin önemli sanayi şirketlerinden Arçelik’in (#ARCLK) Japonya’da şirket almak üzere olduğu basına yansıdı. Koç Holding bünyesindeki beyaz eşya şirketi Arçelik, Japon sanayi devi Hitachi’nin beyaz eşya birimini satın almak üzere görüşmeler yürüttüğü haberlerini doğruladı.

KAP’a yapılan açıklamada, “Bu çerçevede Hitachi Ltd ile de görüşmeler devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamış, bağlayıcı bir sözleşme imzalanmamıştır” dendi.
Cuma akşam Bloomberg’de çıkan haberde, Arçelik’in 500 milyon dolarlık olası değerlemeyle Hitachi’nin beyaz eşya biriminin yüzde 80’lik hissesini satın almak için görüşmeler yürüttüğü yazılmıştı.

Dün de Japon Nikkei haber ajansı, “Hitachi’nin Japonya dışındaki ev aletleri biriminin yüzde 60 hissesini yaklaşık 300 milyon dolar karşılığında Arçelik’e satmak üzere görüşmeler yürüttüğünü” yazmıştı.

Hitachi’nin kendi markasını taşıyan ürünleri Arçelik’in ağını kullanarak Avrupa ve Afrika’da satarak kârlılığını artırmaya hedeflediği belirtilen haberde, “Piyasa değeri yaklaşık 500 milyon dolar olarak belirlenen Hitachi’nin ev aletleri birimi Hitachi Global Life Solutions ürünlerini Çin ve Güneydoğu Asya pazarlarına da satıyor ancak gelirlerinin %80’i Japonya’dan geliyor” denmişti.

ARÇELİK: GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Arçelik’in yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Bazı basın kaynaklarında, Şirketimizin Hitachi Ltd.’nin Japonya haricindeki uluslararası beyaz eşya işinin %60 hissesini 300 milyon dolar karşılığında satın almasına yönelik görüşmeler yaptığı ve sürecin ilerlediğine dair iddialar yer almıştır.

Gelişmekte olan pazarlardaki büyüme stratejimiz doğrultusunda, şirket satın almaları, ortaklıklar ve iş birliği alternatiflerinin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler Şirketimizce her zaman yapılabilmekte olup, bu değerlendirmeler sonucunda somut kararlar alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği’ne göre gerekli açıklamalar yapılmaktadır.

Bu çerçevede Hitachi Ltd ile de görüşmeler devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamış, bağlayıcı bir sözleşme imzalanmamıştır. Bu kapsamda konuya ilişkin detaylar henüz tam olarak netleşmemiş olup görüşmelerin sonuçlanarak konuyla ilgili yönetim kurulu kararı alınması ve/veya bağlayıcı sözleşme imzalanması halinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’ne uygun olarak gerekli açıklamalar yapılacaktır.

Bu açıklamaya konu görüşmelere ilişkin olarak, işlemin Arçelik’e olası etkileri dikkate alınarak, Özel Durumlar Tebliği’nin 6’ncı maddesi kapsamında Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 28.11.2017 tarihli kararı ile verilen yetki çerçevesinde, 11.03.2020 tarihinde Genel Müdürlük tarafından işlem için verilen ön teklifin açıklanmasının, görüşmelerin tamamlanarak ilgili sözleşmelerinin imzalanmasına kadar ertelenmesine karar verilmiştir. Erteleme kararı, sürecin olumsuz yönde etkilenmemesi, Şirketimizin meşru çıkarlarının, yasal haklarının, rekabet ve pazarlık gücünün ve yatırımcılarımızın haklarının korunabilmesi amaçlarıyla alınmış olup, medyada çıkan haberler nedeniyle konuya ilişkin olarak işbu açıklama yapılmaktadır.”

 

Deva, Avusturalya’da şirket kurdu

 

Bir dönemlerin lokomotif hissesi yeniden hareketlendi

 

Getiri potansiyeli en yüksek hisseler

 

Konut fiyat artışında dünya birinciliğini koruyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 170,40
En Yüksek: 171,60
En Düşük: 168,20
Değişim 0,95 %
FK: 15,02
PD / DD: 2,17
İşlem Hacmi 265.911.005
Toplam Adet: 1.564.321
Ağırlıklı Ort.: 169,99
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • burhan koç 13 Aralık 2020 21:51

    Anadolu hayata dikkat

  • Qw13 Aralık 2020 21:27

    Tarkut  tarkan iftira atan şerefsizdir . İşletme müdürüne kadar gitti olay . Bu sözümde Beko ya işten çıkarmadılar dönen fırıldaklar miğde bulandırıyor bu işletmede 10 yıllık tazminatımı istedim yerine adam yetiştir çıkışını , tazminatını verelim dediler ben tamam dedim 8 ay oyaladılar . Kendim istifa etim 10 yılı yaktım helal etmiyorum. Sadece Koç vakfına kesilen paramı aldım . Kendi adamları veya Türk Metal sendikasına yakın olanlar çıkmak istediklerinde hem kıdem hem ihbar alıp çıkıyor. Beko bilmeden konuşma 

  • BORSACI13 Aralık 2020 13:42

    ARÇELİK DÜNYA DEVİDİR İNCELEME YAPMADAN ALMAMALI JAPONLAR KARLI BİR ŞİRKETİ KOLAY KOLAY SATMAZ.

  • Nagatomo13 Aralık 2020 03:01

    Arcelike SONY yakisir

  • Qw12 Aralık 2020 22:45

    Arçelik çerkezköy motor işletmesi gövde hazırlama bölümündekiler gece 12 /8 vardıya sı hala yatıp uyuyormu 8/4  4/12 üretiyor çıkan üretım üç vardıyaya bölünüyor.

  • TARKUT TARKAN13 Aralık 2020 11:52

    böyle ulu orta konuşmayacaksın .bunlar iftira düzeyinde olur varsa elinde bir kanıt holding arar söylersin gereğini yaparlar.koç afetmez böyle şeyleri.

  • Beko13 Aralık 2020 07:59

    İşten çikardilar galba arkadaşlarinimi ispiyonluyon ..işten çikarcaklari adami iyi seçmişler..

  • Baytar12 Aralık 2020 21:46

    Küresel kapitalin yerli işbirlikçisi grup. Bu ülkede başta otomobil, birçok sanayinin önünü kesme görevini ifa ederk karun oldular, kazandılar, ülke kaybetti, taa ki özal'a kadar. Özal rekabeti geliştirdi, başta oto ithalatını rahatlattı, Türk insanı kaliteli arabayla vesair kaliteli ürünle tanıştı, bunlar gümrük ve diğer koruma ve muafiyet/imtiyazla korundukları devirde, teneke murat, saman anadol almak için parayı yatırır arabanı altı ay bir sene sonra verirlerdi, ükede gelişimin önünde en büyük işbirlikçi engeldiler, şimdi o havaları yok artık, sanayici, ticaretçi, finansçı çeşitlendi.... Unutmayın, rekabet iyidir, ülkeyi ileri iteler, halk kaliteyi uygun fiyata alır, rekâbet refah/konfor, medeniyet demektir...

  • Türkoğlutürk13 Aralık 2020 11:12

    İthalatçı gibi yorum yapmışım.beyaz eşyada rusyadaabd markasını nasıl rezil etti bilmiyorsun.satışa çıkacak ürün önce servis elemanlarına öğretiliyor bilmiyorsun.beğenmiyorsan daha iyisini yap,elini tutanmı var.son 20 yılda onca teşviğe karşın bir marka yaratamadın.

  • Bika12 Aralık 2020 13:55

    Koç alıyor, siyasi iktidar ne var ne yok ihalesiz rekabet ortamını oluşup oluşmamış mı diye gözetmeksizin Katarlılara satıyor.

  • Mika 13 Aralık 2020 14:59

    Fellah aşıkları hakaretini yapan Türkoğluturk rumuzle soytarı. Fellah senin anan babandır. ..

  • AhmetK13 Aralık 2020 12:30

    A be vizyonsuz salaklar, katar toprak alıuormus,alıyorda devlet mı kuruyor.. tank palet fabrıkası deyip duruyosunuz,,1000 kere soylendi kafanız da almıuor,işletım hakkı. Tesısın atıl alanalrından bır kısmını bellı sure kullanma hakkı, sonra gerı verılcek. Ruhunuzu batıya satmıs bikac hainsinş, burada yorum yazıp duruyorsunuz din dusmanlıgından. Ezik vizyonsuzlar..

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Aralık 2020 11:54

    ulan bu bika ve Türkoğlu denen vatandüşmanları.paranın dini imanımı olur.para müslüman ülkelerden gelince heryerinizi yırtıyor, fakat para yahudi ve hiristayanlardan gelince alkışlıyıp nerede ise altlarına yatıyorsunuz.paranın dini imanı olurmu be şahsiyetsizler.

  • Türkoğlutürk13 Aralık 2020 11:14

    Katar fabrikamı açıyor yoo,toprak alıyor,işsize ilmi buluyor yooo.neyini savunuyor bu fellah aşıkları.

  • Hasan ali12 Aralık 2020 21:48

    Zihnindeki prangadan kurtar kendini, normal insan ol biko veya beko.

  • Mika 12 Aralık 2020 20:23

    Bika isimli satılık. Japonlar satıp biz alırken iyiydi değil mi ? İstersen seni bile satarız . Ama orda karar senin. ..

  • TARKUT TARKAN12 Aralık 2020 17:16

    Katarlıların bin fazlası KATIRLAR seni ve senin gibi mantar beyinleri tepelesin hemi.ulan ülkemizde hristiyon ve yahudilerin milyarlarca dolar yatırımları var onlara bir şey demiyorsunuz şerefsiz müslüman parasına gelince gözünüz faldaşı gibi açılıyor.islam düşmanları sizleri.

  • sd12 Aralık 2020 13:19

    milyar değil milyon

  • Kaçan Grup12 Aralık 2020 13:17

    Arçelik sevdiğim bir şirketti, ama bir adet yetkili servislerindeki, bir adet görevlileri işini iyi yapmadı (bence), Arçelik de sorunumu çözmedi, ben de Arçelik’i sildim.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU12 Aralık 2020 13:14

    Demek ki son zamanlarda yükselmenin nedeni bu imiş.içeriden haberi alanlar hisseye yüklendi şimdi şatış zamını olabilir.haber gerçekleşti çünkü.

  • Baytar12 Aralık 2020 22:36

    İnsider