E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArap Lig’i Türkiye’yi hedef aldı---

Arap Lig’i Türkiye’yi hedef aldı

Arap Lig’i Türkiye’yi hedef aldı
12 Eylül 2021 - 10:02 borsagundem.com

Türkiye, Arap Ligi'nin Türkiye'yi hedef alan kararlarını tümüyle reddettiğini açıkladı

Dışişleri Bakanlığı, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında kabul edilen Türkiye'ye yönelik asılsız iddiaları tümüyle reddettiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyinin 9 Eylül 2021 tarihinde düzenlenen toplantısında kabul edilen kararlarda yer alan, ülkemize yönelik asılsız iddiaları tümüyle reddediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bazı Arap Ligi ülkelerinin "kendi emel ve gündemlerini gizlemek amacıyla" Türkiye'yi hedef alan kalıplaşmış ithamlarını sürdürmelerinin dost ve kardeş Arap halkları nezdinde herhangi bir karşılığının bulunmadığının gayet iyi bilindiği vurgulanan açıklamada, "Kimseye faydası olmayan bu tutumlarda ısrar edilmesi, bölgede son dönemde atılan olumlu adımlarla da bağdaşmamaktadır." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, söz konusu kararlara bazı Arap Ligi üyelerinin de karşı çıktığı veya şerh koyduklarının görüldüğü belirtilirken, şunlar kaydedildi:

"Türkiye kararlı ve ilkeli tutumuyla Arap ülkelerinin egemenlik, toprak bütünlüğü ve bağımsızlıklarının korunması amacıyla en fazla çaba gösteren ülkelerin başında gelmektedir. Türkiye'nin, milli güvenliğine ve çıkarlarına yönelik tehditlerle uluslararası hukuk çerçevesinde yürüttüğü mücadelenin, Arap Ligi kararlarında eleştiri konusu yapılması kabul edilemez, bir anlam da ifade etmez."

Dışişleri Bakanlığı, Arap Ligi'ni, bu tür beyhude yaklaşımlardan kurtulmaya ve Arap halkının huzur, refah ve esenliğine odaklanmaya davet etti.

Dışişleri'nden Arap Ligi'ne tepki

Türkiye'den Arap Ligi'ne Afrin tepkisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ13 Eylül 2021 00:41

    Bunların hepsinin müslümanlıklarından kuşku duyarım tabiki yöneticilerinden.bir israil ile baş edemezler gelir müslümanları hedef alırlar.hepside sürünmektedirler.

  • azılı solcu12 Eylül 2021 14:43

    türkiye arap baharında arapları çok üzmüş ve rencide etmiştir.en kısa sürede arap liginden özür dilemeli ve işgal ettiği suriye,libya ve ırak topraklarından çekilmelidir.ortadoğuda barış ve huzur istiyorsak amerika ve rusyanın işgaline göz yummalıyız.

  • mert12 Eylül 2021 14:13

    AKP ve sarayın başüstünde tuttuğu türklüğünden bile vazgeçtiği arap ve rabia sevgisi karşısında arapların şimdi bu yaptığı ayıp yani dimi.

  • Atakan12 Eylül 2021 12:10

    Kimse kardeşimiz değildir kanımız kökenimiz aynı değildir yok idareciler farklı halk farklı düşünüyor bence halkları da aynı şekilde düşünüyor ve geçmiş tarihte olan onlarca olay ve ihanetlerde bunun ispatıdır

  • Tufan12 Eylül 2021 10:38

    Arap devletlerini arap olmayanlar yönettiği için böyle kararlar gayet normaldir. %5-10'luk azınlık, arap bile olmayanlar arap devletlerinin başında tutuluyorki İslam alemi bir araya gelmesin. İslam alemi bir araya geldiğinde tarih boyunca her zaman tüm dünyaya lider ve Üstad olmuştur. Şimdi tek uğraşları bunu engellemek. Şimdi müslüman arap halklarına düşman olanlar için bu malzeme olacak ülkemizde ancak İslam aleminin bir araya gelmesine kimse engel olamayacak, inşallah.

  • Türkoğlutúrk12 Eylül 2021 11:00

    Birinci Dünya harbini oku,din kardeşlerinin kallesliklerini öğren.ve düşün niye o yılları okuturlarken sadece Çanakkale'de n bahsediyorlar.i zaten ecdat kalesinin yıkılmasını seyreden akepe .