E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemApostolakis'ten küstah açıklama---

Apostolakis'ten küstah açıklama

Apostolakis'ten küstah açıklama
06 Kasım 2022 - 09:52 borsagundem.com

Yunanistan'ın eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Onursal Başkanı Apostolakis, savaş çığırtkanlığı yaptı, Türkiye'ye rağmen derhal 12 milin ilan edilmesini istedi

Türkiye ile Yunanistan arasında son aylarda devam eden gerilim devam ediyor… İki ülke de 2023’te sandığa gitmeden önce taraflar arasında tansiyon hızla yükselirken Yunanistan’ın önde gelen isimlerinden biri dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Yunanistan’ın eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanlığı onursal başkanı Evangelos Apostolakis katıldığı bir etkinlikte konuştu. İki ülke arasındaki en kötü senaryoya hazır olunması gerektiğini ve bu gerilimin savaşı tetikleyebileceğini söyleyen Apostolakis, “Yunan halkı tarih boyunca karşılaşılan zorluklara yanıt vermiştir. Herkes, dostlarımız ve muhalefet savaş riskinin farkında olmalı” yorumunu yaptı.

Yunan adalarının kıta sahanlığının artırmanın önemli bir taktik olacağını söyleyen Apostolakis, “Yunanistan başka bir ülkenin meclisi karar aldı diye egemenliğini değiştirecek değil. Girit’teki kıta sahanlığını 12 mile çıkarmak harika bir yasal cevap olur” ifadesini kullandı. Apostolakis, Türkiye ile görüşmelerde 12 mil konusunun sürekli masada olması gerektiğinin de altını çizdi.

Yunan yetkili Ankara’ya da seslenerek, “Ankara’dakiler, Atina’da hiçbir hükümetin, hiçbir partinin ve kimsenin uluslararası yasalarla sağlanmış egemenlik haklarından vazgeçmeye niyeti olmadığını bilmeli” dedi.

Yunanistan'da sular durulmuyor: Bu ulusal bir suçtur!

Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Kendinize gelin

Yunanistan'dan adalara hukuka aykırı zırhlı araç sevkiyatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • IDAM07 Kasım 2022 07:17

    TC derhal kita sahanligini 12 mile cikarmali, rum/yunan pisligide gelsin benden izin alsin ve kibrisin bir vilayet olarak derhal TC ye baglanmasi gerek.nedir bu rezillik uc kurusluk yunan/rum pisliginin gurultusuyle ugrasmaktansa onlar ugrassin..

  • Berkant06 Kasım 2022 19:30

    Abd her tataraftan köpelerini bize doğru havlatıyor Yalnız şunu bilmeleri lazım BİZ ASİL TÜRK MİLLETYİZ .Çağ kapatıp çağ açarız

  • TC-VATANDAŞI06 Kasım 2022 18:04

    Aklını alırız yunan ismindende belli seni ve senin gibileri çok gördük antaramanlıyız zaten 2 saat de işinizi bitirşr ege ye dökeriz 

  • Vatandaş06 Kasım 2022 17:21

    Ulan Apostol efendi kendine gel...Bir sıkımlık canınız var,ecelinizemi susadınız.Uğraştırmayın bizi şimdi,işimiz gücümüz var.!!

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ06 Kasım 2022 17:03

    Geçmiş gün CNN TÜRK de hulki çevizoğlu çıkmış idi.bizler kurtuluş savaşı ve çanakkale savaşını yunanistan ile yapmadık ki diyor.abd ingiltere ve ab devletleri ile yaptık diyor.yine öyle olacak önemli olan bu savaş eninde sonunda olacak bizim ne yaptığımızdır.bu 7 masa hanği ülkenin partileridirr bu olayları neden görmezden gelir ve buna bizim halk nasıl gözyumar.

  • borsacı06 Kasım 2022 16:45

    kafasına sıkmış gibi olacak olan yunanistana birileri aklını başına al demeli yoksa aklını türkiye alacak denmeli.

  • Host06 Kasım 2022 13:52

    Ağzı olan havlıyor..

  • tilki06 Kasım 2022 13:41

    Geçen hafta yunanistandayım .Bunlar bizimle savaşmayı onun bunun  gazıyla anca laf yapıyorlar. Yahu adamalrın deniz gücü bitmiş durumda benimle beraber giden ab vatandaşları (posodion u kızdırmyalım yoksa bizede savaş açar)bile yunanlılarla dalga geçiyorlar.Bunları kaleye almadıkca şımarıyorlar. (6) 

  • Mucise Reis ;)06 Kasım 2022 10:37

    10 milyon Yunan nufusu, İstanbul' a gelse nufus umuz 17 milyon :D ... Buyursun Yunanistanı boşaltıp İstanbul u işgal edip kontrolu denetimi alsın :D  Yunanistan Türkiye için  basit lokma... Yunanistan dengimiz olamaz. ABD taraf olsun, Fransa taraf olsun istiyorlar. Rusya bu durumda Türkiye tarafında olacak Azerbaycan aracılığı ile bir çok maddi/manevi içerik bizlere olaşacaktır. Yani Yunanistan adım atınca, sessiz kalanlar yüzüne 9 adamış işgal edilmiş durumda...

  • baran06 Kasım 2022 10:26

    Adalar zaten haksız bir şekilde önce İtalya ya sonra silahlandırılmama şartı ile Yunanistan a verilmiş!  Bu durumda Yunanistan şartları çiğnemiş oluyor!  Adalarn geri alınması an meselesi.  Bu sersemler tamamen Amerika nın zorlaması ile havlıyorlar!  Yoksa höt dedi mi kaçacak delik arıyorlar.  Amerika da bir müddet sonra kendi derdine düşecek.

  • Kerim06 Kasım 2022 10:12

    Adam adalar Turkiyenin olmali Turkiye haklu diyor..Adalari bir yolunu bulup Turkiyeye teslim edelim diyor.Abd de arada dursuda yunanistan fazla dayak yemesin demek istiyor..