E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'da hareketli saatler... CHP'den eylem kararı---

Ankara'da hareketli saatler... CHP'den eylem kararı

Ankara'da hareketli saatler... CHP'den eylem kararı
09 Kasım 2023 - 15:20 borsagundem.com

TBMM Danışma Kurulu'nun, AYM'ye suç duyurusuyla ilgili gelişmeleri ele almak üzere bugün toplanması bekleniyordu. Meclis'te danışma kurulu toplantısının yapılmayacağı açıklandı. Karar sonrası CHP lideri Özel, eylem kararı aldı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması Ankara’da hareketli günlerin yaşanmına sebep oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısı üzerine TBMM Danışma Kurulu'nun Yargıtay'ın kararının genel kurula taşınması konusunu görüşmek için toplanacağını açıkladı. Ancak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un programında Danışma Kurulu toplantısı yer almadı.

CHP’DEN EYLEM KARARI

Yaşanan bu gelişmenin ardından CHP lideri Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yapılacağı bildirilen ve saat 17.00’de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını öğrendim. Bu durumda dün gerçekleştirdiğimiz olağanüstü grup toplantısında aldığımız karar gereği, yargı krizi ve darbe girişimini gündemde tutmak amacıyla bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemine başlıyoruz" dedi.

TBMM DANIŞMA KURULU NEDİR?

TBMM Başkanı ya da görevlendireceği başkanvekili başkanlığında siyasi parti grup başkanları veya başkanvekillerinden oluşan; parti grupları arasında istişare yapılmasında ve Meclis çalışmalarının düzenlenmesinde önemli roller üstlenen kuruldur.

Yargı tarihinde bir ilk

 

Yargıda Can Atalay kararı, siyasi partileri karşı karşıya getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı10 Kasım 2023 06:49

    chp seçmenden ve seçimden hiç bir zaman ders almadı halkın sorunu degil halka en büyük sorun olan parti olmayı tercih etti daima terör savunucusu oldu teskerlerde bile red oyu ile ülke sorunu oldu bu kişiler acaba maksatlı olarak mı chp aday gösteriliyor çünkü inanılmaz ama TÜRK milletini temsil etmiyor.