E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnayasa Mahkemesi Başkanı: AİHM kararına katılmıyoruz---

Anayasa Mahkemesi Başkanı: AİHM kararına katılmıyoruz

Anayasa Mahkemesi Başkanı: AİHM kararına katılmıyoruz
01 Ekim 2023 - 20:47 borsagundem.com

AYM Başkanı Zühtü Arslan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Yüksel Yalçınkaya kararına ilişkin, "AİHM kararına biz katılmıyoruz" açıklamasında bulundu

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, Meclis'te düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Yüksel Yalçınkaya kararına ilişkin sorusu üzerine Arslan, AİHM kararına katılmadıklarını söyledi. Arslan, "AİHM kararına biz katılmıyoruz. Anayasa Mahkemesinin kararı belli zaten. Dolayısıyla bizim kararımızdan farklı bir karar verdiler" dedi.

"AİHM kararları çok eleştiriliyor, özellikle terör örgütleri üyeleriyle ilgili aldığı kararlar. Çok fazla karar alındı mı son dönemde?" şeklindeki soru üzerine Arslan, "AİHM'in kararları kamuoyunda belli, tartışılıyor. Son karar da tartışılıyor. Ama neticede kararı Türkiye'de mahkemeler verecek. Yeniden yargılama sürecinde bakacağız. Bizim önümüze gelecek biz de o zaman karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan terör saldırısında yaralanan polislerle ilgili açıklama

 

Büyükelçilerden Türkiye ile ilgili dayanışma mesajları

 

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terör saldırısının 1 Ekim'de olması tesadüf değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)