E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltının güvenli liman özelliğine büyük darbe---

Altının güvenli liman özelliğine büyük darbe

Altının güvenli liman özelliğine büyük darbe
21 Aralık 2021 - 11:52 borsagundem.com

ABD’de Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından bu yana altın küresel piyasalarda sadece %1 yükseldi. Gayrimenkul yatırım fonları gibi yatırımları yükselen küresel enflasyonda altından daha iyi performans gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın enflasyon karşısındaki güvenli liman yatırımı itibarını kaybediyor olabilir. Yatırım danışmanlığı firması Laffer Tengler ınverstments’ın Baş Yatırım Sorumluyu Nancy Tengler ve yatırım bankası Piper Sandler’ın Kıdemli Teknik Araştırmalar Analisti Craig Johnson CNBC’deki röportajında yatırımcıların güvenli liman arayışıyla altına olan alternatiflerin arttığına ve altının itibar kaybettiğine dikkat çekti.

Tengler yükselen mal fiyatları karışışında altın yatırımı tercihine ilişkin, “Bana kalırsa yatırımcıların bu konuda farklı düşünmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi. Tengler, Morningstar Direct verilerine göre altının 1970’lerden bu yana enflasyon dönemlerinde olumlu bir getiri üretememesine dikkat çekti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz günlerde açıklanan ABD enflasyon rakamları rekor bir yükselişi işaret etmişti. ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre dünyanın en büyük ekonomisinde enflasyon Kasım ayında yıllık bazda %6,8 artarak 1982’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Tengler verilerin açıklanmasından bu yana altının sadece %1 civarında yükseldiğine işaret etti.

Borsa uzmanı açıklamasında, “Bu yıl gerçek enflasyon korumasının hem bir yatırım segmenti hem de hisse senedi olarak, gayrimenkul yatırım fonları ve gayrimenkul yatırımları olduğunu gördünüz. Eğer dolar zayıflamaya devam ederse altın harekete geçecektir. Ancak diğer birçok metal yatırımı hareket için daha iyi pozisyonda olabilir. Zira bu yatırımların ardında dünya çapında karbonsuzlaşma ve yeşil enerji anlatısı bulunuyor” dedi.

Craig Johnson aynı röportajda altının başarılı bir güvenli liman olmasını kanıtlayabilecek tek eğilimin ABD’nin aşırı para basması olduğunu söyledi. Kıdemli analist altının beş yıllık enflasyon oranları, Bitcoin ve gayrimenkul yatırım fonları karşısında 2020’nin başından bu yana düşüşte olduğuna dikkat çekti.

Johnson açıklamasında, “Şu anda mükemmel bir güvenli liman olduğunu düşünmüyorum ve açıkçası benim görüşüme göre Bitcoin veya gayrimenkul daha iyi bir tercih olarak görünecektir” ifadelerine yer verdi.

Analist ons altının konsolide olması için 1.850 dolar civarının izlemek için önemli bir seviye olduğunu söyledi. Ons altın 11:45 itibariyle %0,32 yükselişle 1.797,66 dolardan değerleniyor.

Gram altın 700 TL’nin altına geriledi

 

Altın yön bulmakta zorlanıyor

 

Borsalar yeni yıla dev fırsatlarla başlayabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)