E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yön yukarı---

Altında yön yukarı

Altında yön yukarı
09 Eylül 2022 - 11:18 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.012 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.661 lira, Cumhuriyet altını 6.785 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 azalışla 1.001,9 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 1 üzerinde 1.012 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.660 lira, Cumhuriyet altını da 6.785 liradan satılıyor.

Dün yüzde 0,6 azalışla günü 1.708,5 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 1 üzerinde 1.726,7 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın beklentiler doğrultusunda 75 baz puanlık faiz artışına gitmesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ayki para politikasına ilişkin belirsizliklerin azalmasıyla doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybettiğini bildirdi.

Dolardaki değer kaybından destek bulan altının ons fiyatında, 1.740 seviyesinin önemli direnç konumunda olduğunu dile getiren analistler, bu seviyenin aşılması durumunda yükseliş eğiliminin devam edebileceğini söyledi.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Fed üyelerinin konuşmalarının yanı sıra ABD'de toptan eşya stoklarının takip edileceğini kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftaya 1712 seviyesinde başlangıç yapan ons altın, hafta içerisinde en yüksek 1728 seviyesini test ederken, en düşük ise 1691 seviyesini test etti. 3 hafta üst üste değer kayıpları yaşayan değerli metal, haftanın son işlem gününde sabah saatlerinde 1721 dolar seviyesini test etti. Dün AMB rekor düzeyde 75 baz puan faiz artışı gerçekleştirerek politika faizini yüzde 1,25 seviyesine çıkarttı. Faiz sonrası AMB Başkanı Legarde açıklamalarda bulundu ve kısaca, ekonominin yavaşladığını ve güvenin düştüğünü belirtti. Enflasyon hedefine gelene kadar faiz artışlarının devam edeceğini vurgularken enflasyon riskinin yukarı yönlü, büyüme risklerinin ise aşağı yönlü olduğunu belirtti. Ardından Powell’ın konuşması takip edildi. Powell; enflasyon ve istihdam hedefi etkin çalışıyor, tek hedefli sisteme geçme ihtiyacı yok derken; fiyat istikrarı olmadan güçlü bir piyasa elde edemeyeceğiz diye ekledi. Ayrıca enflasyonun yüksekliğini Covid-19 virüsüne bağlayan Powell, Fed’in görüşü enflasyon karşısında açık bir şekilde adım atmak yönünde olduğunu söyledi. Açıklamalarda en dikkat çeken nokta ise, ‘’Tarih erken parasal gevşeme konusunda uyarıyor’’ ifadeleri oldu. Ayrıca AMB’nin 75 baz puan faiz artışı yapmasıyla Fed’in 21 Eylül’de açıklayacağı faiz oranı beklentisi yüzde 80 tahmin oranıyla 75 baz puan olarak fiyatlanmaya başlandı. Haftanın son işlem gününe 1708 seviyesinden açılan ons altında piyasalar, TSİ 19:00’da Fen üyesi Waller’ın Konuşması yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğinde 1725 – 1740 - 1755 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1709 – 1693 - 1680 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons/Altın’da taban oluşturma çabasına rağmen tepki denemeleri zayıf kalıyor. Dün yaşanan dalgalanma sonrasında %0.58 oranında değer kaybı ile 1708.49$’dan kapanış gerçekleşti. 1681$ seviyesi ilk önemli destek konumunu koruyor. Bu desteğinin üzerinde tutunma çabası ve tepki denemeleri görülürken, kısa vadeli göstergelerinde toparlanıyor olması tepki hareketlerinin devamını destekler konumda. 1681$ seviyesinin üzerindeki hareketlerde alım yönünde olunabilir. 1727 ara direncinin geçilmesi ise harekete ivme kazandıracaktır.

Gram/Altın’da trend desteğinin üzerinde yaşanan tepki denemeleri zayıf kalırken, gün %0.55 oranında düşüş ile 1001.88 seviyesinden kapanış gerçekleşti. 990-988 destek bandı kısa vadeli hareketlerde önemli destekler olarak takip ediyoruz. 988TL desteğinin üzerinde tepki denemelerinin devamı beklenebilir. Yükseliş hareketlerinde 1018 ve 1042 seviyeleri ilk dirençler olarak takip edilebilir.' denildi.

Altın yazı zor geçirdi

 

Dolarda sınırlı yükseliş

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)