E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yön yukarı---

Altında yön yukarı

Altında yön yukarı
11 Ekim 2023 - 11:21 borsagundem.com

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.665 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 2.750 liradan, Cumhuriyet altını 11.240 liradan satılıyor

Dün yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 1.658 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne artışla başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla yüzde 0,5 artışla 1.665 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.750 liradan, Cumhuriyet altını 11.240 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı da şu sıralarda yüzde 0,4 yükselişle 1.867 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankasının (Fed) parasal sıkılaştırma adımlarında sona gelmiş olabileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle pozitif bir seyir izlendiğini belirterek, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların yatırımcıların odağında olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yılın geri kalanında yapılacak toplantılarda politika faizini sabit tutacağı beklentisi güçlü şekilde öne çıkarken, banka üyelerinin sözle yönlendirmelerindeki ton da yavaş yavaş "güvercinleşiyor".

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, dünkü açıklamasında, faiz oranlarının daha fazla artırılmasına gerek olmadığını düşündüğünü ve para politikasının enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirecek kadar kısıtlayıcı olduğunu belirtti.

Analistler, söz konusu mesajlarla birlikte tahvil faizlerindeki gerilemenin altının ons fiyatını desteklediğini, Orta Doğu'daki gelişmelerin de güvenli liman varlıklara talebi artırmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Bugün açıklanacak Fed'in toplantı tutanaklarında konuya ilişkin olası sinyallerin başta altın ve değerli madenler olmak üzere emtia fiyatları üzerindeki oynaklığı artırabileceğini belirten analistler, ülkede açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin de yatırımcıların odağında olduğunu bildirdi.

Analistler, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin haber akışının da yatırımcıların gündeminde olmaya devam ettiğini, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.850 ile 1.840 dolar aralığının destek, 1.880 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Orta doğuda İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışma ile yeni haftaya yukarı yönlü gapli açılış ile 1845 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın, hafta içerisinde bu kazançlarını korudu. Haftanın üçüncü işlem gününe 1859 seviyelerinde başlangıç yapan ons altında piyasalar TSİ 15:30’da ABD kanadından gelecek olan ÜFE verisini takip edecek. Bununla birlikte yarın ise yine ABD kanadından enflasyon verisi açıklanacak. Bugün akşam saatlerinde TSİ 21:00’da ise FOMC toplantı tutanaklarını yayımlayacak. Bu sebeple önümüzdeki saatlerde fiyatlamalarda volatilite artabilir. Bu ekonomik gelişmelerin yanı sıra orta doğudaki gelişmelerde yakından izleniyor. Artan jeopolitik riskler güvenli liman taleplerini artırabiliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1880 – 1900 - 1915 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1845 – 1810 - 1786 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dolar/TL tarihi zirvede yatay hareket ediyor

 

İnşaat maliyeti artmaya devam etti

 

Cari açık 619 milyon dolar oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)