E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında sınırlı yükseliş---

Altında sınırlı yükseliş

Altında sınırlı yükseliş
20 Ekim 2022 - 11:10 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 974 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.601 lira, Cumhuriyet altını 6.410 liradan satılıyor. Ons altın ise, önceki kapanışın hemen üzerinde 1.629 dolardan işlem görüyor.

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,4 azalışla 973,2 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde, 974,2 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.601 lira, Cumhuriyet altını da 6.410 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 1.629 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de yükselen tahvil faizlerinin altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

Bugün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının yatırımcıların odağına yerleştiğini aktaran analistler, faiz kararı sonrası altının gram fiyatında oynaklığın artabileceğini belirtti.

Bugün ayrıca, ABD'de Philadelphia Fed imalat endeksi ve haftalık işsizlik başvuruları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirten analistler, AB Liderler Zirvesi ve ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelecek açıklamaların da varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini vurguladı.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.620 ve 1.600 doların destek, 1.650 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

AA Finans'ın anketine katılan ekonomistlerin tamamı, politika faizinin yüzde 12'den yüzde 11'e indirileceğini tahmin ediyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı da yüzde 9 oldu. TCMB, ağustos ayının ardından eylülde de politika faizini 100 baz indirerek yüzde 12'ye çekmişti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1644 seviyelerinde başlayan altın, haftanın dördüncü işlem gününde haftaya başlangıç seviyesinin altında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz haftalarda dolar rallisinin bir miktar azalması ve zayıflaması zaman zaman altını destekleyen unsur oluyor. Fakat FED kanadında şahin beklentiler ve merkez bankalarının agresif sıkılaşma adımlarına devam edebileceği beklentileri altını baskılayan makro unsurlar olarak kalmaya devam ediyor. Yeni günde 15:30’da ve 17:00’da ABD kanadından gelecek olan ekonomik veriler küresel bazda volatilitenin artmasına neden olabilir. İşsizlik Haklarından yararlanma, philadelphi fed imalat endeksi verileri TSİ 15:30’da; mevcut ev satışları verisi ile 17:00’da açıklanacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1642 – 1660 - 1675 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1615 – 1600 - 1592 seviyeleri ise destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons Altın dün geri çekilme yaşandı ve günü %1.52 değer kaybı ile 1629 seviyesinden tamamladı. Önemli destek seviyesi olan 1620 noktasının üzerindeki hareketlerde gün içi tepki denemeleri yaşanabilir. Teknik göstergelerde toplanma çabası görülürken henüz net bir dönüş görünmemesi temkinli olmamız gerektiğini gösteriyor. 1614 seviyesinin kırılması durumunda ise satışlar artacağından taşınan pozsiyonlar azaltılmalıdır.Gram/Altın’da dün satışlar etkili oldu ve günü % 1.33 değer kaybı ile 973.23 seviyesinden tamamladı Kısa vadeli teknik göstergelerde hafif toparlanma görülürken, 970 seviyesi ilk destek olarak takip edilebilir. Bu desteğinin üzerinde tutunma çabası ile birlikte tepki hareketlerini görebiliriz. Ancak bu desteğin kırılması halinde satış baskısını artabilir. Gün içinde yaşanabilecek tepki hareketlerinde ise 980 seviyesi ilk direnç olarak takip edilebilir.' denildi.

Dolar/TL, faiz kararı öncesi yatay seyrediyor

 

Yende kayıplar sürüyor: Dolar karşısında 32 yılın dibini gördü

 

Hisse senetleri yükseliyor, büyük ralli kaçıyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)