E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında 'güvenli liman' yükselişi---

Altında 'güvenli liman' yükselişi

Altında 'güvenli liman' yükselişi
13 Ekim 2023 - 10:57 borsagundem.com

İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bir alana yayılabileceği endişesiyle güvenli liman varlıklarından altına talep arttı. Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.682 lira seviyesinden işlem görüyor.


Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,12 azalışla 1.667 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,9 artışla 1.682 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.770 liradan, Cumhuriyet altını 11.300 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı da şu sıralarda yüzde 0,7 yükselişle 1.882 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bir alana yayılabileceği endişesiyle güvenli liman varlıklarından altına talebin arttığını söyledi.

ABD'de açıklanan enflasyon verileri, çarşamba günkü Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve geçen haftaki tarım dışı istihdam verisiyle beraber ele alındığında, gelecek döneme ilişkin endişeler güçlü kalmaya devam ederken dün yaklaşık 13 baz puan yükselen ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, altının ons fiyatındaki yükselişi törpülüyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay yüzde 90 ihtimalle politika faizini sabit tutacağı öngörüsü sürerken İsrail-Filistin çatışmasındaki gelişmeler de yakından izleniyor.

Analistler, bugün Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantıları çerçevesinde yapılacak konuşmalardan alınacak mesajlarla Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 ve 1.920 doların direnç, 1.860 ve 1.840 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'İçerisinde bulunduğumuz haftaya yukarı yönlü hareketler ile 1845 seviyelerinde başlayan ons altın hafta içerisinde de kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile ons altın haftanın son işlem gününe 1868 seviyelerinde başlangıç yaptı. Hafta sonu İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışma ile artan jeopolitik riskler güvenli liman ihtiyacını artırdı. Bununla birlikte FED kanadında daha fazla sıkılaşma konusunda ılımlı açıklamalar geldi. Bu açıklamalar da tahvil getirilerinde düşüşler yaşanmasına sebep oldu. Bu düşüşlerde altını destekleyen bir başka unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte dün ABD kanadından gelen enflasyon verisi izlendi. Yapılan açıklamaya göre ABD’de enflasyon Eylül’de aylık bazda yüzde 0.4; yıllık bazda ise yüzde 3.7 yükseliş gerçekleşti. Haftanın son işlem gününde 17:00’da ABD kanadından gelecek olan Michigan Tüketici Beklentileri verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1900 – 1915 - 1935 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1865 – 1845 - 1810 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Petrolde arz endişesi fiyatları yükseltti

 

Küresel piyasalarda negatif seyir

 

Bakır haftalık olarak düşüşe ilerliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)