E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında artan tahvil getirileri baskısı---

Altında artan tahvil getirileri baskısı

Altında artan tahvil getirileri baskısı
10 Ekim 2023 - 14:35 borsagundem.com

Tahvil getirilerindeki toparlanma ile birlikte ons altında yukarı hareket ivme kaybetti

Altın fiyatları, risk algısının iyileşmesi ve tahvil getirilerinin toparlanmasıyla bugün bir miktar geriledi. Piyasalarda gözler bu hafta açıklanacak ABD enflasyon verilerine çevrilmiş durumda.

Ons altın günün erken saatlerinde 29 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesi olan ons başına 1.865,38 dolara tırmandı ve şu sıralarda düne göre yüzde 0,32 kayıpla 1855,42 dolar seviyesinden işlem görüyor.

İsrail ve Filistinli İslamcı grup Hamas arasındaki askeri çatışmaların güvenli liman yatırımlarına olan talebi artırmasıyla altın Pazartesi günü yaklaşık %1,6 yükselerek son beş ayın en büyük tek günlük sıçramasını gerçekleştirmişti.

OANDA analisti Craig Erlam, "Piyasalar, önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak yeni tırmanma işaretlerine ve diğer olaylara karşı duyarlı olmaya devam ediyor. Ancak şimdilik piyasalar sakinleşmiş görünüyor" dedi.

Erlam, riskten kaçınma ve Fed'in dengeli yorumlarıyla desteklenen altın için çok olumlu iki günün ardından bir miktar ilk kar alımıyla birlikte altının 1.865 dolardan dirençle karşılaştığını ekledi.

Altın ithalatı dört ayın en düşük seviyesinde

 

Altın fiyatlarında son durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)