E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın neden borsalarla beraber yükseliyor?---

Altın neden borsalarla beraber yükseliyor?

Altın neden borsalarla beraber yükseliyor?
24 Haziran 2020 - 15:54 borsagundem.com

Yatırımcılar güvenli liman olarak bilinen altının borsalarla ters yönde hareketine alışkındır. Fakat bugünlerde altın rallisi borsalara eşlik ediyor. Uzmanlara göre altındaki bu olağanüstü yükselişin sebebi hazine tahvilleri

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te Nasdaq endeksi yeni rekorlar belirlerken aynı zamanda altın da 2012 yılının en üst seviyelerine ulaşıyor. Bu tipik bir korelasyon olmasa da normal zamanlardan geçmediğimiz de bir gerçek.

10 yıllık hazine tahvillerinin getirilerinin negatif seviyeye yaklaşmasıyla birlikte risk varlıklarına olan talep artıyor. Avusturalya merkezli borsa komisyonu şirketi Pepperstone’un araştırma biriminin başındaki isim Chris Weston altınla ABD hisse senetleri piyasasını hareketlendiren benzer sebepler olduğunu belirtiyor.

Fiyat hareketlerini görebilmek şu dönemde hiç kolay değil ve Salı günü ABD 10 yıllık hazine tahvilleri neredeyse hiç kıpırdamadı. Bir hareketin olduğu gerçek. Ya da enflasyon terimleriyle ifade etmek gerekirse Enflasyon Korumalı ABD Hazine Varlıkları (TIPS) hiç olmadığı kadar derin bir negatif bölgeye ilerliyor. Altın piyasa tarafından sıfır kuponlu fon olarak görülür. Weston bu nedenle enflasyon korumalı ABD Hazinesi getirileri düştükçe altının karşılıklı değeri de yükseldiğini belirtiyor.

Piyasa araştırmacısı iki yıldan fazla bir süredir altındaki sapmaların enflasyon korumalı ABD Hazinesi nedeniyle gerçekleştiğini açıklıyor.

Aynı zamanda, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu konumlandırma verilerine göre, altına olan spekülatif ilgi ortalamanın biraz altında. Weston altın borsasında işlem gören fonlara kümülatif para akışı giderek daha yüksek hareket ettiğini kabul ediyor.

Weston altında boğa piyasasının devam edeceğini ve hedefin 1796 dolar seviyesi olduğunu belirtiyor. Fakat piyasa uzmanı altın için en açık riskin reel verimi olduğu ve hisse senetlerinde bir satış döneminin başlaması ihtimalinin doları güçlendirmesi nedeniyle altına sert bir darbe vurabileceği konusunda uyardı. Weston altının değeri için “O zaman gelene kadar altının en düşük direnci yüksek seviyelerde” ifadelerine yer verdi.

Altının kilogramı 387 bin 880 liraya yükseldi

 

Teknoloji hisselerindeki büyük risk

 

SEC uyardı! O hisselere dikkat

 

Altın sahte mi, gerçek mi nasıl anlaşılır?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)