E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında 2 bin dolar beklentisi---

Altın fiyatlarında 2 bin dolar beklentisi

Altın fiyatlarında 2 bin dolar beklentisi
20 Şubat 2020 - 08:30 borsagundem.com

Citigroup: Altın gelecek 12-24 ay içinde ons başına 2.000 dolara yükselebilir. Geçen yıl yüzde 23 yükselen altın fiyatları 1600 dolar seviyelerinde alıcı buluyor

Son yılların sürekli değer kazanan değerli madeni altın fiyatlarında yükselişin 2 bin dolara kadar yükselmesi bekleniyor. Citigrup, koronavirüs salgını global büyümede potansiyel bir yavaşlama endişesi yarattıkça, altının yatırımcıların aşağı yönlü risklerden korunmasının bir yolu olabileceğini bildirdi.

Şirketin piyasa gerginliğinin yatırımcıları söz konusu güvenli liman varlığına doğru teşvik edeceğine ve gelecek 12 - 24 ay içinde altın fiyatlarını ons başına 2.000 dolara çekmesini beklediği belirtildi.

Ed Morse liderliğindeki analistler, "Altın makro varlık piyasası hedge'i olarak çalışacaktır. Risk piyasasında devam eden hızlı yukarı yönlü hareketlere karşı dirençli ancak satışlar ve hacim artışları sırasında daha iyi bir korunma sağlayacak" açıklamasını yaptı.

Geçen yıl yüzde 23 değer kazanan altın son günlerde 1600 dolar seviyesinde alıcı buluyor. İç piyasada ise altının gramı 313 liradan satılıyor

Altın fiyatları tarihi zirvesine yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)