E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, Fed sonrası riskleri azalttı---

Altın, Fed sonrası riskleri azalttı

Altın, Fed sonrası riskleri azalttı
19 Ağustos 2021 - 08:13 borsagundem.com

Fed'in varlık alımlarını azaltacağı endişeleri altın fiyatını geriletti

Fed'in 27-28 Temmuz toplantısının dün yayınlanan tutanaklarının varlık alımlarının yıl sonundan önce azaltılacağı beklentisi yaratması altına satış getirdi.

Uluslararası piyasalarda spot altın güçlenen ABD Doları'nın etkisi ile bu saban 1774,60 dolar/ons seviyesine kadar geriledi. Şu sıralarda da düne göre yüzde 0,53 düşüşle 1778,41 dolar/ons seviyesinde.

Fed tutanaklarında gelen sinyaller sonrasında altında yukarı hareketen ivme kaybettiğini belirten analistler, aşağı hareketin 1756-1769 dolar/ons aralığına kadar devam edebileceğini işaret ettimler.

Altının yönünü, Fed'in tahvil alım programında atacağı adıma da yön verecek olan gelecek birkaç aydaki tarım dışı istihdam raporlanını belirleyeceğini de vurguladılar.

Dolar/TL ’deki düşüş ve küresel altın fiyatlarındaki dalgalı seyir arasında sıkışan gram altın, dolar kurunun 8,43’e gerilemesine rağmen küresel altın fiyatlarının tutanaklar sonrasında gerilemesiyle 485 TL civarında bulunuyor.

 

Fed yetkilileri varlık alımı konusunda ayrıştı

 

Wall Street Fed tutanakları sonrası düşüşle kapandı

 

Asya borsaları Fed tutanakları sonrası geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)