E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street Fed tutanakları sonrası düşüşle kapandı---

Wall Street Fed tutanakları sonrası düşüşle kapandı

Wall Street Fed tutanakları sonrası düşüşle kapandı
19 Ağustos 2021 - 03:08 borsagundem.com

Wall Street endeksleri, Fed'in temmuz ayı toplantısına ait tutanakların yayımlanmasının ardından günü düşüşle tamamladı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed), dün yayımlanan temmuz ayı tutanaklarında varlık alımları ve enflasyonla ilgili farklı görüşlerin yer alması, günü dalgalı seyirde geçiren ABD borsa endekslerine düşüşü getirdi.

KAPANIŞ PUANLARI

Kapanışta Dow Jones Endeksi, 382.59 puan ve yüzde 1.08 oranında gerileyerek günü 34.960,69 seviyesinde kapadı. S&P 500 Endeksi de 47.81 puan ve yüzde 1,07 kayıpla gün sonunda 4.400,27 puana geriledi. Nasdaq Endeksi ise 130.27 puan ve yüzde 0,89 azalışla 14.525,9 puanla günü tamamladı.

VARLIK ALIMLARININ HIZI

Fed'in son toplantısına ait tutanaklar, yetkililer arasındaki görüş farklılıklarına rağmen, varlık alımlarının hızının ekonomik koşulların Fed'in hedeflerini karşılamasının ardından bu yıl düşürülmesinin muhtemel olduğunu ortaya koydu.

Fed yetkililerinin temmuz ayı toplantısında varlık alımlarını azaltma zamanlamasını ve mekanizmalarını tartıştığını gösteren tutanaklarda, bazı üyelerin ise varlık alımlarının hızında bir azalmanın gelecek yılın başlarında uygun hale gelme olasılığının daha yüksek olduğunu belirttiğine işaret edildi.

ENFLASYON ENDİŞELERİ

Enflasyon endişelerinin de ele aldığı toplantının tutanaklarında, üyelerin enflasyonun bu yıl genel olarak beklentilerin üzerinde arttığına dikkati çektiği belirtilerek, enflasyondaki artışın mal ve işgücü piyasalarındaki arz kısıtları ile ekonomik faaliyetin normale dönmesiyle tüketici talebindeki artışa bağladığı kaydedildi. Tutanaklarda, bazı üyelerin enflasyon üzerinde yukarı yönlü riskler olduğuna dikkati çektiği aktarıldı.

Öte yandan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Delta varyantına ilişkin endişeler de piyasalardaki negatif seyirde etkili olmaya devam etti.

Fed yetkilileri varlık alımı konusunda ayrıştı

 

Avrupa borsaları Fed tutanakları öncesi düştü

 

Borsa İstanbul sanayi ile geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)