E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Fed tutanakları sonrası geriledi---

Asya borsaları Fed tutanakları sonrası geriledi

Asya borsaları Fed tutanakları sonrası geriledi
19 Ağustos 2021 - 08:04 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın dördüncü işlem gününde Avustralya öncülüğünde geriledi

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler Wall Street'teki kayıpları takip ederek sabah seansında düştü.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri, Güney Kore'de ise Kospi geriledi. Çin ana karası ve Hong Kong'da da düşüş kaydedilirken, Avustralya Borsalarında kayıplara madencilik hisselerindeki düşüşler öncülük etti.

Avustralya'da işsizlik Haziran'daki yüzde 4.9'luk seviyesinden yüzde 4.6'ya çekildi.

Fed'in son toplantısına ait tutanaklar, yetkililer arasındaki görüş farklılıklarına rağmen, varlık alımlarının hızının ekonomik koşulların Fed'in hedeflerini karşılamasının ardından bu yıl düşürülmesinin muhtemel olduğunu ortaya koydu. Enflasyon endişelerinin de ele aldığı toplantının tutanaklarında, üyelerin enflasyonun bu yıl genel olarak beklentilerin üzerinde arttığına dikkati çektiği belirtilerek, enflasyondaki artışın mal ve işgücü piyasalarındaki arz kısıtları ile ekonomik faaliyetin normale dönmesiyle tüketici talebindeki artışa bağladığı kaydedildi.

Çin Merkez Bankası'nın yuanın günlük hareketi için orta noktayı düne göre yüzde 0,1 daha yukarıda belirlemesi Çin'in ticaret ağırlıklı yuan sepet endeksini 5,5 yılın en yüksek seviyesine çıkardı.

Çin MB'nin Çin Yuanı'nın ABD Doları karşısında günlük hareket bandı orta noktasını 6,4915'ten 6,4853'e çekmesinin ardından, kur sepeti endeksi 98,88 puana yükseldi. Bu seviye en son 10 Mart 2016’da görülmüştü.

Ticaret ağırlıklı yuan sepet endeksi yılbaşından bu yana yüzde 4,26 yükseldi.

Avustralya'da işsizlik oranı piyasa beklentilerinin aksine hızlı bir düşüş gösterdi. Avustralya İstatistik Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Temmuz'da işsizlik oranı mevsimsel düzeltilmiş verilerle yüzde 4,6 oldu. Piyasa beklentisi oranın yüzde 5,5 olarak kalacağı yönündeydi. İstihdam 2 bin 200 artış gösterdi ve 13 milyon 156 bin 400 olarak gerçekleşti. Piyasaların beklentisi 46 bin 200 düşüş olacağı yönünde oluşmuştu. İstihdamda aylık değişim olmazken, yıllık yüzde 5,4 arttı.

Wall Street Fed tutanakları sonrası düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)