E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da yeni hükümetin bakanları açıklandı---

Almanya'da yeni hükümetin bakanları açıklandı

Almanya'da yeni hükümetin bakanları açıklandı
06 Aralık 2021 - 16:29 borsagundem.com

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SDP), Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Parti'nin (FDP) koalisyon protokolünde anlaşmasının ardından yeni bakanların isimleri açıklandı.

Yeni hükümette İçişleri ve Yurt Bakanlığına atanan SPD Hessen Eyaleti Teşkilatı Başkanı Nancy Faeser, ülkenin ilk kadın İçişleri Bakanı olacak. Faeser, aşırı sağla mücadelenin en önemli konu olacağını söyledi.

Açıklamaya göre Hubertus Heil, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı olarak yerini korurken; mevcut hükümette Adalet Bakanlığını sürdüren Christine Lambrecht, yeni hükümette Savunma Bakanı olacak.

2018'den beri Çevre Bakanlığı görevinde bulunan Svenja Schulze, Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanı olurken, Sağlık Bakanlığı görevine ise SPD milletvekili ve sağlık uzmanı Karl Lauterbach getirilecek.

İmar Bakanlığını ise 2019'da, Scholz ile SPD eş başkanlığı için aday olan Klara Geywitz üstlenecek.

Başbakanlık Dairesi Başkanlığı görevini de Wolfgang Schmidt yapacak.

Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanlığına Anne Spiegel; Çevre, Doğayı Koruma, Nükleer Güvenlik ve Tüketici Koruma Bakanlığına Steffi Lemke getirilirken, Cem Özdemir de Gıda ve Tarım Bakanlığı görevini üstlenecek.

Adalet Bakanlığına Marco Buschmann, Ulaştırma ve Dijitalleşme Bakanlığına Volker Wissing, Eğitim ve Araştırma Bakanlığına da Bettina Stark-Watzinger getirilecek.

Oylamanın sonucu bekleniyor

Yeşiller Partisi, koalisyon protokolünü ve bakanlıklara getirilecek isimleri 120 binden fazla üyenin onayına sunuyor. Sonucun bugün açıklanması bekleniyor.

Koalisyon protokolüne resmi imzaların yarın atılması, Olaf Scholz'un da 8 Aralık'ta, Federal Meclis'te Başbakan seçilmesi planlanıyor.

Almanya'da koalisyon müzakereleri bugün başlıyor

 

Almanya'da koalisyon taslağında Türkiye vurgusu

 

Almanya'da sanayi siparişleri zayıf dış taleple düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)