E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da korona virüs vaka sayısı kontrolden çıktı---

Almanya'da korona virüs vaka sayısı kontrolden çıktı

Almanya'da korona virüs vaka sayısı kontrolden çıktı
19 Mart 2020 - 13:23 borsagundem.com

Avrupa ülkeleri arasında korona virüsü ile en çok mücadele eden ülke olarak görünen Almanya'da da işler kontrolden çıktı. Ülkede bir günde 2 bin 801 vaka tespit edildi. Dün Bavyera'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti

Almanya'da bir günde 2 bin 801 kişi korona virüs salgınına yakalandı. Vaka sayısı ise 13 bine dayandı. Ülkede şu ana kadar 28 kişi hayatını kaybederken, bugünkü rakam ülkede işlerin kontrolden çıktığı şeklinde yorumlandı. Başkan Erdoğan ile Merkel, Macron'un da olduğu bir telekonferans ile son durumu değerlendirmişti. Erdoğan, "Bizden sonra en iyi durumda olan Almanya" ifadelerini kullanmıştı.

ALMANYA'DA İŞLER KONTROLDEN ÇIKTI

Almanya'da vaka sayısı bir günde 2 bin 801 kişi arttı. Toplam vaka sayısı 12 bin 327'ye yükseldi. Ülkede hastanelerde yatak kapasitesi tükendi. Almanya Şansölyesi Angela Merkel, hastanelerin çok zorlandığını söyledi.

MERKEL ULUSA SESLENDİ: AŞIRI ZORLANIYORUZ

Angela Merkel korona virüs ile ilgili ulusa sesleniş konuşmasında, "Kimseden vazgeçmek istemiyoruz. Hastanelerimiz aşırı zorlanıyor" ifadelerini kullandı. Merkel, karantina uygulamasına uyulmasını istedi.

BAVYERA'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Sokağa çıkma yasağı uygulamasına tereddütle yaklaşan Almanya dün ilk kez bu uygulamayı hayata geçirdi. Bavyera eyaletinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)