E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya Hindistan'dan yardım istiyor---

Almanya Hindistan'dan yardım istiyor

Almanya Hindistan'dan yardım istiyor
25 Şubat 2023 - 16:51 borsagundem.com

Almanya, Hindistan'dan Rusya-Ukrayna savaşının sonlandırılması için destek istiyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hindistan'ın, Rusya-Ukrayna savaşının çözüm sürecini desteklemesi ya da en azından bu süreci engellememesi gerektiğini söyledi.

Hindistan'a iki günlük resmi ziyarette bulunan Scholz, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Scholz, Hindistan'ın Rusya-Ukrayna savaşının çözüm sürecini desteklemesini istediğini, en azından Batı'nın bu süreçteki çabalarına engel olmaması gerektiğini belirtti.

Gelişmekte olan ülkelerin savaş nedeniyle enerji ve gıda kıtlığından olumsuz etkilendiğini vurgulayan Scholz, Hindistan'ın Asya, Afrika ve Amerika'ya tedarik konusunda yardımcı olacağını umduğunu ifade etti.

Modi ise savaşın diyalog ve diplomasi yoluyla sona erdirilmesini desteklediklerini, "Hindistan'ın herhangi bir barış sürecine katkıda bulunmaya hazır olduğunu" belirtti.

Almanya ve Hindistan'ın ekonomik işbirliği

Scholz, Avrupa Birliği (AB) ile Hindistan arasında serbest ticaret anlaşmasının yapılmasını desteklediğini ve "bu sürecin uzamamasını bizzat sağlayacağını" kaydetti.

Scholz, yerel basına verdiği demeçte, Hindistan ile yenilenebilir enerji, hidrojen, ilaç ve dijital ekonomi gibi sektörlerde işbirliğine yönelik büyük bir potansiyel olduğunu söyledi.

Almanya'nın özellikle bilgi teknolojisi ve yazılım sektörlerinde Hindistan'dan vasıflı işçileri memnuniyetle karşıladığını belirten Scholz, "Sanayi sektöründe istihdam edilen Hint yeteneklerden yararlanmak istiyoruz" dedi.

Modi ise Scholz'a eşlik eden heyetin Hindistan ile dijital teknoloji, telekomünikasyon sektörü ve tedarik zincirlerinin çeşitlendirilmesi alanlarında anlaşmaları sağlamlaştırdığını kaydetti.

Hindistan, 23 Şubat'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda (BMGK) Rusya'ya "kayıtsız, şartsız ve hemen" Ukrayna topraklarından çekilme çağrısında bulunan karar tasarısı oylanırken çekimser kalmıştı.

Almanya'dan Ukrayna'ya Leopard 2 ihracına onay

 

Almanya'dan Ukrayna'ya destek sözü

 

AB'den üye ülkelere Ukrayna'ya askeri desteği hızlandırın çağrısı

 

Batı’dan Ukrayna'ya 300'den fazla tank!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HACI AHMET ÖZBİLEN26 Şubat 2023 12:46

    Almanya da karizmayi çizdirdi.Merkel ABD yan çizmiş idi üzerini nasılda çizdiler keza ingilterede 6 ay da 4 başbakanı da abd yedi.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK26 Şubat 2023 11:09

    bu savaşı hiç bir ülke bitiremez sadece ABD isterse biter fakat asla isteyeceğini düşünmüyorum.

  • ALİ KODUŞ25 Şubat 2023 20:48

    Hem savaş bitmesin istiyorsunuz sürekli silah yardımı yapıyorsunuz sonda sundan bundan yardım istiyorsunuz.

  • Vf25 Şubat 2023 20:35

    ABD savaş çıkması için adeta çanak tuttu derdi Rusya zayıflasin diye ukraynayi kullandı dünya uyanın ABD nin ipiyle kuyuya inilmez