E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den üye ülkelere Ukrayna'ya askeri desteği hızlandırın çağrısı---

AB'den üye ülkelere Ukrayna'ya askeri desteği hızlandırın çağrısı

AB'den üye ülkelere Ukrayna'ya askeri desteği hızlandırın çağrısı
19 Şubat 2023 - 15:20 borsagundem.com

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, AB ülkelerine Ukrayna'ya yapılan silah sevkiyatlarını hızlandırma çağırısında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Almanya'daki 59. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Bir an önce Ukrayna'ya askeri desteğimizi artırmamız ve hızlandırmamız gerekiyor." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB liderlerine, Ukrayna'ya tanklar da dahil olmak üzere ağır silahların sevkiyatını hızlandırmaları çağrısı yaptı.

Liderlere seslenen Borrell, yapmaları gereken ilk ve acil şeyin, "Ukrayna'yı silahlandırmak" olduğunun altını çizdi.

Borrell, şöyle devam etti:

"Buradaki tüm Avrupalı liderler dün Rusya'nın bu savaşı kazanamayacağını, Ukrayna'nın galip gelmesi gerektiğini söylediler. O zaman sözlerden gerçeklere geçelim ve Ukrayna'ya askeri desteğimizi hızlandıralım. Çünkü Ukrayna, mevcut mühimmat açısından kritik bir durumda."

Sorunun yeni satın almaların veya ortak Avrupa satın alma programlarının tamamlanmasını beklemeden, "haftalar içinde" çözülmesi gerektiğini vurgulayan Borrell, "Elimizdekini, üye devletlerin sahip olduklarını kullanmalıyız." dedi.

Borrell ayrıca AB üye ülkelerine tanklar da dahil olmak üzere, ağır silahların sevkiyatını hızlandırmaları çağrısında bulundu.

AB Yüksek Temsilcisi, "Bir savaşı, klasik bir savaşı kazanmak için muharebe tanklarına ihtiyacınız olduğunu herkes bilir. Bu tür silahlar olmadan bu savaşı kazanamazsınız." değerlendirmesini yaptı.

Borrell, şunları kaydetti:

"155 milimetrelik obüs mermisini, bir Avrupa ülkesinin ordusunun satın alması neredeyse 10 ay sürüyor. Neredeyse bir yıl. Havadan havaya füze satın almak için neredeyse üç yıl. Bu, bugün yaşadığımız şeylere uygun değil. Çünkü yaşadığımız duruma uygun değiliz."

Fransa ve İtalya'dan Ukrayna'ya hava savunma sistemi desteği

 

Ukrayna Avrupa'dan desteği artırmasını istiyor

 

Ukrayna, Almanya'dan bu kez de denizaltı istedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN19 Şubat 2023 17:00

    yüreğiniz yiyor ise  rusya ile sizler savaşınsa na.can sizin değil degil mi.ukrayna yı güzel kullanıyorsunuz.