E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman Roth: Fransa'nın istikrarını tehlikede görüyoruz---

Alman Roth: Fransa'nın istikrarını tehlikede görüyoruz

Alman Roth: Fransa'nın istikrarını tehlikede görüyoruz
02 Temmuz 2023 - 14:50 borsagundem.com

Fransa'da 17 yaşındaki gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolara ilişkin Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Roth, Fransa'nın istikrarını tehlikede gördüğünü açıkladı

Almanya Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Michael Roth, Fransa'da istikrarının tehlikede olduğunu belirtti.

Roth, Alman Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Fransa'daki gelişmeleri değerlendirdi.

Polisin genç bir sürücüyü öldürmesi ve ardından çıkan olaylara değinen Roth, "Gençlerin amaçsızca her şeye ve herkese karşı yönelttiği bu sınırsız yıkıcılık korkunç bir tırmanış. Devlet bu konuda tüm gücüyle harekete geçmeli. Çok sayıda kişinin güvenliği ve ülkenin istikrarı tehlikede." ifadesini kullandı.

"Asla müsamaha gösterilmemeli"

Roth, Fransa'da yaşananların münferit bir vaka olmadığını, bunun pek çok Avrupa ülkesinde bölünme, yabancılaşma, hatta mala ve insana yönelik şiddeti artırdığına dikkati çekerek, "Buna asla müsamaha gösterilmemeli. Birbirimizle daha fazla konuşmalı, çok geç olmadan birlikte çözüm aramalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Genel Başkan Yardımcısı Andreas Jung da şiddetin patlak vermesinin nedenini toplumsal bölünmede gördüğünü belirterek, "İyi bir ekonomik gelişmeye rağmen, Fransa derin şekilde bölünmüş bir ülke. Birçok genç Fransız kendini geride bırakılmış hissediyor ve geleceğe dair korkuları var." dedi.

Jung, umut eksikliği ve entegrasyon sorunlarının banliyölerde büyük bir karışıklığa yol açtığını ve her taraftan aşırılık yanlılarının ateşi benzinle körüklediğini ifade etti.

Fransa'da, 17 yaşındaki Nahel M’nin 27 Haziran’da polis tarafından öldürülmesi nedeniyle başlayan protestolar sürüyor.

Fransa'da aşırı sağcılar protestoculara saldırdı

Fransa'daki protestolarda bir kişi hayatını kaybetti, gözaltı sayısı 2 bini aştı

Fransa’da sokaklar savaş alanı: Belçika'ya sıçradı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mezarci 03 Temmuz 2023 10:02

    Allah,in Gazabi Musluman/Islam dusmanlarinin uzerine Olsun.Amiin.

  • pazarci03 Temmuz 2023 10:00

    ne o gtunuzmu tutustu,zamaninda kanini emip somurdugunuz ve birbirine dusurup oldurdugunuz  toplumlarin bedelini oduyorsunuz ve odeyeceksinizz,

  • Ali02 Temmuz 2023 20:59

    Adam dogru demiş herkes adam olacak bölücü yıkıcilar ülkelerine geri gidecek

  • Ali02 Temmuz 2023 17:51

    Fransa'da yangın var.. Neden Derecelendirme kuruluşları not indirimi yapmıyor. aynısı bizde olsaydı...24 saati geçirmeden not inerdi... Adaletsiz Dünya. Yalnızca tek bir adalet var. Oda İlahi adalet...

  • borsacı02 Temmuz 2023 15:24

    fransa baharı iyi gidiyor