E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAlman Milli Takımı'nda sponsor devrimi---

Alman Milli Takımı'nda sponsor devrimi

Alman Milli Takımı'nda sponsor devrimi
24 Mart 2024 - 13:46 borsagundem.com

Alman Milli Takımı'nın formasında sponsor değişikliği yapıldı ve 70 yıllık şirketten vazgeçildi. Yeni sponsorluk anlaşmasının detayları paylaşılmazken, her yıl için 100 milyon eurodan fazla ödeme yapılacağı öne sürüldü.

Alman Futbol Federasyonu (DFB), 2026 sonunda sözleşmesi sona erecek olan Alman firması Adidas yerine, 2027’den itibaren ABD’li spor markası Nike ile çalışma kararı aldı. 1954 yılından bu yana forma sponsoru olan Adidas'ı bırakıp Nike ile anlaşması ülkede büyük tepkilere neden oldu.

Tepkiler üzerine DFB, kararın ekonomik nedenlerden alındığını belirterek, "Duygusal tepkileri anlıyoruz ancak ekonomik kararlar almalıyız." diyerek Nike'ın en iyi teklifi yaptığını belirtti.

NTV'de yer alan habere göre, sponsorluk anlaşmasının detayları paylaşılmazken, Adidas'ın yıllık 50 milyon euro teklif ettiği, Nike'ın ise 100 milyon euronun üzerinde bir rakamla anlaşmayı kapattığı iddia ediliyor.

Almanya Milli Takımı, 2027 yılından itibaren Nike'ın tedarik ettiği formaları giyecek.

Almanya Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck kararı eleştirerek, "Ben Alman Milli Takım formasını üç çizgisiz neredeyse düşünemiyorum." yorumunu yaptı.

Karar birçok eski futbolcu ve taraftar tarafından da eleştirilirken, Adidas'ın Almanya'nın milli kimliğinin önemli bir parçası olduğu savunuldu.

Galatasaray'a yeni sponsor

 

Beşiktaş'ın stat sponsoru belli oldu

 

A Milli Takım, Macaristan'a tek golle yenildi

 

Dünyanın en değerli milli takımları belli oldu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)