E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman ekonomisinde daralma beklenenden sığ olabilir---

Alman ekonomisinde daralma beklenenden sığ olabilir

Alman ekonomisinde daralma beklenenden sığ olabilir
23 Kasım 2023 - 11:50 borsagundem.com

Alman ekonomisinde daralmanın beklenenden sığ olabileceği umutları arttı. Hizmet sektöründeki ticari faaliyetler son dört ayda üçüncü kez geriledi.

Almanya'da ekonomik aktivite, hem imalat hem de hizmet faaliyetlerinin önceki aylara göre daha yavaş düşmesiyle kasım ayında hafifleme işaretleri gösterdi.

Ekonomik aktivitede daralmanın hafiflemesi, Euro Bölgesi ekonomisinde resesyonun beklenenden daha sığ olabileceği umutlarını artırdı.

S&P Global tarafından derlenen HCOB Almanya Flash Bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), kasım ayında ekim ayındaki 45,9 seviyesinden son dört ayın en yüksek seviyesi olan 47,1'e yükseldi ve ekonomistlerin 46,5 olan tahminlerinin üzerine çıktı.

Hizmet sektöründeki ticari faaliyetler son dört ayda üçüncü kez geriledi, ancak Ekim ayına kıyasla daha mütevazı bir düşüşle 48,7 değerini alarak analistlerin 48,5 olan tahmininin biraz üzerinde gerçekleşti.

Hamburg Ticaret Bankası baş ekonomisti Cyrus de la Rubia, "Büyüme bölgesine geri dönüş, potansiyel olarak önümüzdeki yılın ilk yarısında gerçekleşebilecek makul bir olasılık. İmalat sektöründe yeni siparişlerdeki düşüşün azalması umut ışığı oldu. Bu durum hem iç hem de dış siparişler tarafından destekleniyor" dedi.

De la Rubia, mevcut rakamların dördüncü çeyrekte Alman ekonomik üretiminin %0,7 oranında daralacağını gösterdiğini, bunun da daha önce tahmin edilen %0,9'luk daralmadan daha az olduğunu sözlerine ekledi.

Almanya'nın borsa endeksi DAX'ta hisse ağırlığı artacak

 

Almanya'da yatırımcı güveni beklentilerin üzerinde

 

Almanya'da enflasyon rakamları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)