E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisALB Menkul'e SPK'dan ceza---

ALB Menkul'e SPK'dan ceza

ALB Menkul'e SPK'dan ceza
26 Ekim 2015 - 18:21 borsagundem.com

SPK, ALB Menkul hakkında idari para cezası kararı aldı

ALB Menkul Değerler hakkında yapılan inceleme sonucunda, idari para cezasının uygulanmasına karar verildi. SPK Haftalık Bülteni'nde yer alan bilgilere göre, "III-37.1 sayılı Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’e aykırı uygulamalar" nedeniyle tebliğin 29'uncu maddesi kapsamında 24 bin 672 lira idare para cezası verildi.
Kaldıraçlı işlemlerde emir iptalini içeren 29. Madde'nin detayları şöyle:

MADDE 29 – (1) Gerçekleşmiş müşteri emirleri aracı kurumlarca iptal edilemez veya değiştirilemez. Ancak;
a) İtiraz üzerine müşteri lehine bir iyileştirme yapılması amacıyla,
b) İşlem platformunda meydana gelen teknik bir sorun nedeniyle ortaya çıkan müşteri mağduriyetinin giderilmesi amacıyla,
c) Müşteri emrinin alınması sonrasında, aracı kurumun söz konusu emre ilişkin olarak başka bir kuruluş nezdinde korunma amaçlı olarak almış olduğu pozisyonun karşı tarafça iptal edilmesi veya fiyatının değiştirilmesi durumunda,
emir iptali veya fiyat değişikliği yapılabilir.
(2) Aracı kurum, birinci fıkranın (b) bendi kapsamında bir işlem tesis etmek isterse, teknik sorundan olumsuz olarak etkilenmiş olan tüm müşteriler için söz konusu uygulama gerçekleştirilir. Birinci fıkranın (c) bendi kapsamında bir emir iptali veya fiyat değişikliği gerçekleştirilmesi halinde ise, ilgili müşterilere gerekçesi ile birlikte en seri iletişim aracıyla bildirim yapılır.
(3) Bekleyen emirlerin hangi koşullar altında iptal edilebileceğine veya fiyatlarının değiştirilebileceğine ve müşteri hesaplarının hangi koşullarda işleme kapatılabileceğine ilişkin hususlar çerçeve sözleşmede belirlenir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cio murat26 Ekim 2015 23:58

    aracı.kurumlara.giti.alb.merkez.tera.maslak.dikatimi.ceken.mankengi.yatırımcı.danısmanlarını.acaba.temel teknikten anlıyomu.muama.dikatliolmanızı öneriri.gedik.piyasanın.eniyisidir.