E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıALB Menkul’den ‘kur sepeti’---

ALB Menkul’den ‘kur sepeti’

ALB Menkul’den ‘kur sepeti’
14 Ocak 2014 - 16:41 borsagundem.com

Yeni yatırım enstrümanını isteyen alıyor, isteyen satıyor

ALB Menkul Değerler, ‘Kur Sepeti’ yatırım enstrümanını piyasaya sürüyor. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Kur Sepeti’,  Dolar ve Euro sepeti iki para biriminin ortak katılımı ile oluşan bir ölçüm (%50 $+%50€).
 Türk Lirası’nın  (TL) bu iki para birimine karşı değer kazanacağını düşünen yatırımcı kur sepetini satabilir. TL’nin bu iki para birimi karşısında değer kaybedeceğini düşünenler ise kur sepetini alabilir.  Ticaret yapanlar, döviz borcu ve alacağı olanlar da, TL’nin değer kaybına ve değer kazancına karşılık eskisine oranla daha rahat risklere karşı kendilerini koruyabilirler.
Yeni yatırım enstrümanı hakkında bilgi veren ALB Menkul yetkilileri şunları söyledi: “Kur sepeti, Dolar/TL, Euro/TL paritelerinin tek başına değişiminden ya da tek başına fiyatlarından ayrı olarak sepet parite olarak adlandırılan bir döviz cinsi diyebileceğimiz parite.  ‘Yarım Dolar + Yarım Euro’dan oluşan sepet, piyasada en çok takip edilen parite haline geldi. Tek hamleyle iki pariteye birden yatırım yapmak mümkün. Bu yatırım aracı daha az volatiliteye sahip. Kur sepetinin başka önemli bir avantajı da risk yönetimi yaparken yatırımcıya kolaylık sağlaması. ALB Menkul’ün Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek piyasaya süreceği bu ürünün büyüklüğü 50 bin EURTRY + 50 bin USDTRY olarak belirlendi.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)