E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkar’dan 'asker geç çıkarıldı' iddialarına sert tepki---

Akar’dan 'asker geç çıkarıldı' iddialarına sert tepki

Akar’dan 'asker geç çıkarıldı' iddialarına sert tepki
11 Mart 2023 - 14:47 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Akar, asker kışladan geç çıkarıldı iddialarına tepki gösterdi. Akar, "Bir geç kalınma kesinlikle söz konusu değil. Dolayısıyla herkes işinin başındaydı." açıklamasını yaptı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin ardından Mehmetçiğin kışlalardan geç çıkarıldığına ilişkin iddialara sert çıktı. Bakan Akar, "Bir geç kalınma kesinlikle söz konusu değil. Dolayısıyla herkes işinin başındaydı. Bunu herkes görsün. Ceridelerde açık açık görülüyor" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

"Asker kışladan geç çıkarıldı" iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Akar, "İlk andan itibaren TSK görevinin başında ve vatandaşın yanındadır. 5'i 10 geçe Cumhurbaşkanıma raporu verdik. 2. Ordu Komutamız 4.45'te masasında, hazırlıklar gözden geçiriliyor. 5.45'te Mehmetçik 2. Ordu Karargahı'ndan enkaza gitmek için hareket etti. Bir anda her enkazın başında olmak mümkün değil. Hava koşullarını ve yol şartlarını değerlendirmek lazım. Bir geç çıkma durumu söz konusu değil, çıkış emri verildi" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

"Çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Bütün milletimize başınız sağ olsun diyorum. Hatay'da çok büyük bir yıkım oldu. Bu kışla da 3 silah arkadaşımız şehit oldular. 1 arkadaşımız da hastanede hayatını kaybetti. 4 arkadaşımız şehit olmuş oldu. Deprem haberini alır almaz depremden 20 dakika sonra arkadaşlarımızla görüşmelerimizi yaptık, ilk raporları aldık. Kışlada bir binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Aldığımız ilk bilgileri Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Gitmek için hazırlıklarımızı yaptık. Olumsuz hava şartları ulaşımımızı güçlendirdi. İncirlik'e kadar hava yoluyla İncirlik'ten sonra kara yoluyla öğleden sonra buraya geldik. Büyük felaketten hemen sonra devletimiz hemen vatandaşının yanına koştu. Vatandaşımızın uğradığı felakete çare olabilmek için devlet millet iş birliği sergiledi."

'ASKER KIŞLADAN GEÇ ÇIKARILDI' İDDİALARI

İlk andan itibaren TSK görevinin başında, milletinin yanında. Bunu maalsef bazıları görmemek, bazıları duymamak üzere ısrar ediyorlar.

Deprem bölgemizin tamamı 2. Ordu sahasında. 2. Ordu Komtanımız saat 04.45'te masasında. Mehmetçik 05.45'te, 2. Ordu Karargahı'ndan enkaza hareket etti. Bir geç kalınma kesinlikle söz konusu değil. Dolayısıyla herkes işinin başındaydı. Bunu herkes görsün. Ceridelerde açık açık görülüyor.

Arsuz'da inceleme

Bakan Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile depremden etkilenen iller arasında yer alan Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Antakya'da incelemelerde bulunan Akar, Arsuz'a geçerek depremin yaralarının sarılmasına yönelik devam eden çalışmaları inceledi. İlk olarak AFAD Koordinasyon Merkezi'ne geçen Akar, çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Buradan beraberindeki Orgeneral Güler ile Ayla-Naci Uyar Okulunun bahçesinde kurulan çadır kente giden Akar, depremzede vatandaşlarla bir araya geldi, onların taleplerini dinledi, çocuklarla yakından ilgilendi. Çadır kentteki sosyal markette de incelemelerde bulunan Akar, daha sonra depremzedelerin kullanımına açılan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Gülcihan ve Uluçınar özel eğitim merkezlerine geçti.

Burada vatandaşlarla bir araya gelen Akar'a depremzedeler, askeri kampların kendilerine açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. "Çok teşekkür ediyoruz, bize her şeyi unutturdunuz. Allah sizleri var etsin, Allah devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullanan vatandaşlara Bakan Akar, "Devlet millet el ele, omuz omuza hep beraber bu yaraları hep beraber saracağız. Devlet, millet olarak bir ve beraberiz." karşılığını verdi.

Akar: Mehmetçik terörle mücadeleyi de aksatmıyor

 

'Sığınmacı akını' iddiasına Bakan Akar'dan yanıt

 

Akar: TSK 25 bin personeliyle deprem bölgesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup 11 Mart 2023 22:05

    birinci gün 3500 asker, üçüncü gün 7500 asker.

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 19:22

    Ya gerçekten garip geliyor. Şimdi kışladna çıkış saati bellidir. Açıkca şu kadar kişi, hazır kıta kışlasında beklerken, bu kadar kişi çıktı, şu tarihde bu saate diye duymadım. duymadığı için insanlar böyle diyor bence. ilk 5 saatte 10 bin kişi görev başiında idi. ilk 24 saatte şı kadar asker kızıl ötesi ile görevde, şukadar askeri araç çalışmalarda, şukadar seyyar mutfak kuruldu, çadır yapıldı, ilk 48 saat şu akdar suriyeli yağmacı zaten göz altına alındı vb. resmi beyan gelse kismede bişe demeyecek gibi. Ama sadece sözlü açıklamlar arkası gelmeyen yetersiz sözler cümleler... sorun bu gibi sanım paşam