E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAİHM: Almanya ırkçılık soruşturmasından kaçıyor---

AİHM: Almanya ırkçılık soruşturmasından kaçıyor

AİHM: Almanya ırkçılık soruşturmasından kaçıyor
20 Ekim 2022 - 02:33 borsagundem.com

AİHM, Almanya'nın polis teşkilatında ırkçılıkla ilgili soruşturmadan kaçtığına hükmetti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Almanya'nın, polisin ırkçı uygulamasına yönelik bağımsız ve etkili soruşturmayı reddederek AİHM sözleşmesini ihlal ettiğini hükmetti.

Hindistan kökenli Alman vatandaşı Biplab Basu, kızı ve kendisine yönelik, Alman polisinin trende denetleme yaptığı esnada "ayrımcılık yapmama haklarını" ihlal ettiği iddiasıyla AİHM'ye başvurmuştu. Karar, dört yıl süren hukuk mücadelesinin ardından geldi.

AİHM, Alman makamlarının, polisin "ırksal profilleme" uygulamasına bağımsız ve etkili soruşturmayı reddetmesinin AİHM sözleşmesini ihlal ettiğini işaret ettiği kararında, "Devlet makamları, kimlik kontrolünde ayrımcı bir tutumun rol oynayıp oynamadığını bağımsız bir organ aracılığıyla tespit etmek için tüm makul önlemleri alma görevlerini yerine getirmemiş, bu nedenle bu konuda etkin bir soruşturma yürütmemiştir" ifadelerine yer verildi.

AİHM, polisin kendi soruşturmasının etkili olarak değerlendirilemeyeceğini ve devletlerin "ırksal profilleme"yle ilgili şikayetleri soruşturmak için bağımsız mekanizmalar sağlamaları gerektiğinin altını çizdi.

Alman makamları ise Basu ve kızına yönelik "ırksal profilleme" ve hak ihlaline dair bağımsız soruşturmayı yapmayı reddetmişti. 

ABD'de ırkçı cinayetin davasında karar: 3 sanığa müebbet hapis

 

Hollanda polisinden skandal ırkçılık: Bir Türk daha azaldı

Avrupa'da yükselen ırkçılık futbolu da zehirliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)