E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAgrotech, büyüme hedeflerine Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ile ulaşacak---

Agrotech, büyüme hedeflerine Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ile ulaşacak

Agrotech, büyüme hedeflerine Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ile ulaşacak
01 Şubat 2024 - 12:00 borsagundem.com

Agrotech Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, "Tarım sektöründe bugüne kadar hayata geçirdiğimiz iş birliklerini, yatırımları ve satın alma kararlarını Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’yla bir üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.

Tarım ve teknoloji şirketi Agrotech (#AGROT), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, tarım, bilişim, turizm ve enerji sektörlerinde yeni yatırımları hayata geçirmek amacıyla Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı şirketinin kurulması için ilk adımın atıldığını duyurdu. 500 milyon TL sermayeye sahip olacak şirkette Agrotech’in ortaklık payı yüzde 15 olurken; geri kalan yüzde 85’lik payın ise Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin’e ait olacağı kaydedildi. Bugün, kapalı sera da dahil olmak üzere, yaklaşık 3 milyon metrekarelik arazide 10’u aşkın meyvenin ve sebzenin üretimini gerçekleştiren Agrotech bu adımla, faaliyet alanını genişleterek, hizmet kapsamını çok daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor.

BÜYÜME VE İHRACAT HEDEFLERİMİZİ DESTEKLEYECEK

KAP açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Agrotech Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, “Bugün 15 ülkeye ihracat gerçekleştiren bir şirket olarak, yola çıktığımız günden bu yana en iyi hizmeti, en hızlı şekilde sunmayı amaçladık. Tarım sektöründe bugüne kadar hayata geçirdiğimiz iş birliklerini, yatırımları ve satın alma kararlarını Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’yla bir üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Ana faaliyet alanımız tarım sektöründeki yatırım kararlarımız için bir destek niteliğinde olan bu yeni adımla hem ülkemizde katma değerli üretimi artırmayı hem de ihracat pazarlarımızı çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. Agrotech olarak her zaman tarımsal üretimin birçok bileşenden oluştuğunu vurguladık. Bu kararımız da hedeflediğimiz 10 kat büyüklüğe ulaşmak ve yüksek büyüme potansiyelimizi gerçekleştirmek adına bize yeni sermaye sağlayacak önemli bir dönemin başlangıcı olacak.” diye konuştu.

Agrotech'ten 500 milyon lira sermayeli yeni şirket

 

Agrotech, fabrika kira sözleşmesi imzaladı

 

Agrotech, uzun dönem fabrika kiralayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 32,50
En Yüksek: 33,10
En Düşük: 32,12
Değişim -1,99 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,00
İşlem Hacmi 424.149.719
Toplam Adet: 13.086.679
Ağırlıklı Ort.: 32,44
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)