E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisABD'lilerin gözü Milli Piyango ihalesinde---

ABD'lilerin gözü Milli Piyango ihalesinde

ABD'lilerin gözü Milli Piyango ihalesinde
28 Şubat 2016 - 08:00 borsagundem.com

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk'tan bu yıl düzenlenmesi beklenen Milli Piyango ihalesi için önemli açıklama.

Hürriyet Gazetesi yazarı Jale Özgentürk, 2016 içinde yeniden ihaleye sunulması beklenen Milli Piyango ihalesi için önemli bir kulis haber paylaştı. Özgentürk, önceki Milli Piyango ihalesini kazandıktan sonra dövizde yaşanan gelişmelerden dolayı ihaleden çekilen Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk ile yeni yapılacak ihaleyi konuştu. İşte Jale Özgentürk’ün köşesine taşıdığı o görüşme.
 
Milli Piyango özelleştirmesinde yeni şartnameler hazırlanıyor. Yıl içinde yeniden satış gündemde. Şans oyunları. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın elinde kalan son önemli varlıklardan. Satış için 2014'te ihale yapılmış, ihale de Net Şans ve Hitay Grubu'nun
2 milyar 755 milyon dolarla en yüksek teklifi vermesiyle sonuçlanmıştı. Ancak 2015 sonunda grubun dövizde yaşanan gelişmelerden dolayı yükümlülüklerini yerine getirmemesi yüzünden ihale iptal edilmişti. Net ve Hitay 20 milyon dolarlık teminatı yakmışlardı.
Yeni ihaleye Net Grubu katılacak mı? Bu soruyu Net Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk'a sordum. Kendisinin isteksiz olduğunu, ancak ABD'li ortakları Scientiflc Games'in girmek istediğini söylüyor. Tabii bazı değişiklikler olursa... Beklenti, ihalenin TL cinsinden yapılması ve sürenin 10'dan 15 yıla çıkarılması. Bakanlık 2016'da özelleştirmeyi yapmaya kararlı. Yatırımcılarla görüşüyor, yönetmelik gözden geçiriliyor. İptal edilen özelleştirmede 8 milyar TL'yi bulan gelir, aynı rakamlara çıkar mı? Bu da, yatırımcıların iştahına bağlı!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)