E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'li petrol şirketlerinin nakit akışı %68 artacak---

ABD'li petrol şirketlerinin nakit akışı %68 artacak

ABD'li petrol şirketlerinin nakit akışı %68 artacak
25 Ekim 2022 - 08:51 borsagundem.com

ABD'li petrol şirketlerinin nakit akışı 2022'de varil başına %68 artacak.

Danışmanlık şirketi Deloitte, ABD'li arama-çıkarma faaliyetinde bulunan petrol şirketlerinin, artan fiyatların kârları artırması nedeniyle 2022'de üretilen varil başına %68 daha yüksek serbest nakit akışı sağlamalarının beklendiğini ve üretim artışının bugüne kadar %4,5'te kaldığını açıkladı.

Çalışma, Beyaz Saray ile petrol şirketleri arasındaki, yüksek enerji fiyatlarından fırlayan kârların nasıl tahsis edilmesi gerektiği konusundaki çatışmayı gösteriyor.

Exxon Mobil Corp ve Chevron Corp'un cuma günü güçlü yukarı yönlü çeyreklik bilançolar açıklamaı bekleniyor ve bazı analist temettü ve geri alımlarda yeni bir artış bekliyor.

ABD Başkanı Joe Biden, üreticilere hissedarlara nakit ödemeyi durdurma ve tüketiciler için yakıt fiyatlarını düşürmek için üretime yatırım yapma çağrısında bulundu.

Deloitte, daha yüksek enerji fiyatlarının ve kârların yatırım oranlarının artmasına yol açacağı geçmişten farklı olarak, şirketlerin maliyetlerini düşürdüğünü ve nakit disiplini uyguladığını söyledi.

ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı arttı!

 

ABD'de petrol yöneticileri endişeli

 

ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı arttı

 

ABD'de petrol stoklarının artması fiyatları geriletti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)